Πολάκης: Ο κόσμος ακόμα ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης: Ο κόσμος ακόμα ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσλήψεις και καταλογισμό ευθυνών για τα σκάνδαλα στην Υγεία προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ βλέπει αντιστροφή του πολιτικού κλίματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης περιγράφει στη «Νέα Σελίδα» τι έρχεται στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και προαναγγέλλει περισσότερες από 2.800 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλά για τη σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ, αναφέρει ότι θα καταλογιστούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας και επιτίθεται κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «έχει λερώσει τα χέρια του ως υπουργός».

«Για πρώτη φορά από τη συγκρότηση του ΕΣΥ θέλουμε να υπάρξει πρωτοβάθμια περίθαλψη στα αστικά κέντρα, που ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. Απευθυνόμαστε στις νέες γενιές γιατρών και τους καλούμε να στελεχώσουν το σύστημα για να περάσουμε σε μια άλλη λογική πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις πόλεις.

Θεωρούμε κυρίαρχη τη συνεισφορά του δημόσιου συστήματος, γιατί μόνο αυτό μπορεί να σχεδιάσει για τον πληθυσμό. Ο ρόλος των ιδιωτών είναι συμπληρωματικός. Δεν υπάρχει παράδειγμα σχεδιασμένης εφαρμογής πρωτοβάθμιας περίθαλψης που να την αφήσει κανείς στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει .

Όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία αναφέρει πως «ήδη από τον πρώτο κύκλο της Επιτροπής αναδεικνύονται πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ειδικά αυτών που διαχειρίστηκαν ένα κοινωφελές ίδρυμα και μια πολύ καλή υγειονομική δομή, την οποία απαξίωσαν και εκπλειστηρίασαν. Γενικότερα στην Υγεία «παίχτηκαν» 85 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα που μπήκε σε κάποιες τσέπες. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, για παράδειγμα, είναι ένα μαυσωλείο διαπλοκής και διαφθοράς. Οι υπερτιμολογήσεις, που θα είναι ο τρίτος κύκλος της Εξεταστικής, είναι το σημείο όπου στήθηκε το γλέντι. Η διαδικασία θα οδηγήσει σε καταλογισμό ποινικών ευθυνών και σε απαίτηση επιστροφής χρημάτων από εταιρείες, πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του διοικητικού μηχανισμού».

Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε η ΝΔ στην κυβέρνηση για τη στάση της και την απουσία της από το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας αναφέρει πως «μέσα και από αυτή την κριτική αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία, από κόμμα της Κεντροδεξιάς και του Κέντρου, έχει μετατραπεί σε ακροδεξιό μόρφωμα, βοηθούντων και των μεταγραφών. Εχει επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική ρητορεία, προσπαθώντας να πάρει ψήφους από Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για μια προσπάθεια εξίσωσης ιδεολογιών. Τον ναζισμό, το απόλυτο κακό του καπιταλισμού, που κατέκαψε τον πλανήτη, προσπαθούν να τον εξισώσουν με έναν τρόπο εφαρμογής της κομμουνιστικής προοπτικής που παρήγαγε αυταρχισμό και έλλειψη δημοκρατίας, ήταν όμως απόπειρα των ανθρώπων να χτίσουν κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Ο κ. Κοντονής έχει απαντήσει πλήρως σε αυτό το ακροδεξιό γκρουπούσκουλο που πλέον λέγεται ΝΔ».

Σχετικά με τις απειλές του κ. Α. Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής πως θα τον κλείσει φυλακή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Αυτό ξέρετε πώς λέγεται στην Ψυχιατρική; Λέγεται μετάθεση. Δηλαδή αποδίδω σε κάποιον άλλο αυτό που νιώθω ότι έρχεται σε εμένα.

Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει πολύ καλά ότι έχει λερώσει πολύ τα χέρια του με τη θητεία του ως υπουργός Υγείας με όλα αυτά που έκανε. Ξέρει πολύ καλά ότι πλέον δεν υπάρχει η ασυλία που υπήρχε σε σχέση με τον έλεγχο κάποιων πραγμάτων για τα οποία είναι πολιτικά αλλά και ποινικά υπόλογος. Οπότε το να μεταθέτει σε εμένα ότι θα με κλείσει στη φυλακή δείχνει το άγχος που τον έχει καταβάλει σε σχέση με την εξέλιξη μιας σειράς υποθέσεων»

Ο κ. Πολάκης αναφέρεται ακόμη στις δημοσκοπήσεις και υπογραμμίζει πως «ήδη το κλίμα αντιστρέφεται. Να ξέρετε ότι οι διαφορές που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικές. Ξέρουμε ότι έχουμε πληγώσει και στεναχωρήσει έναν κόσμο που μας ακολούθησε. Όμως ο κόσμος δεν στρατεύεται με τα προτάγματα του κ. Μητσοτάκη, γιατί ξέρει πολύ καλά τι εκπροσωπεί. Έχει τις ελπίδες του ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter