Πολάκης: Θα γυρίσουν στα μούτρα του Σόιμπλε οι απειλές – Δεν έχει άλλο αίμα

Πολάκης: Θα γυρίσουν στα μούτρα του Σόιμπλε οι απειλές – Δεν έχει άλλο αίμα

«Νομίζω ότι δεν έχει άδικο ο Πρωθυπουργός και θα πάμε σε συμφωνία μέσα από αυτήν τη σύγκρουση. Γιατί δεν έχει καμία σχέση η κατάσταση φέτος τον Φλεβάρη του 2017 με αυτό το οποίο αντιμετωπίσαμε τον Ιούλη του 2015» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη δήλωσε: «Και δεν το φοβάμαι για δύο λόγους, ο πρώτος είναι γιατί εμείς είμαστε πιο έμπειροι, η χώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεύτερον δεν είμαστε μόνοι μας. Διότι τον Ιούλη του 2015 ήμασταν 18-1, είχαμε μείνει με 1 δισ. πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, κάποιοι που έταξαν βοήθεια την έκαναν γυριστή την τελευταία στιγμή και είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μία συμφωνία με επώδυνα μέτρα που έδινε διέξοδο όμως για αυτό είμαστε και σήμερα εδώ έπειτα από 2 χρόνια που είχε 20 δισ. μέτρα λιγότερα από αυτά που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι» 

«Η εικόνα η σημερινή με την τότε δεν έχει καμία σχέση. Δεύτερον δεν έχει καμία σχέση με τη νέα την πανευρωπαϊκή των συμμαχιών, τώρα υπάρχουν και μία σειρά από χώρες οι οποίες νιώθουν και αυτές την καυτή ανάσα της Γερμανίας στο σβέρκο τους με την επιβολή λιτότητας τύπου Ελλάδας και σε αυτούς. Και αυτό το πράγμα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ανεκτό» συμπλήρωσε.

«Ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο που θα είναι ακόμα στη θέση του. Ακόμα και να υπάρξει μία συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω, γιατί η κίνηση είναι ανάποδη τώρα, ακόμα και να υπάρξει, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι “εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα. Δεν έχει άλλο αίμα, τέλειωσε το αίμα. Ο Σόιμπλε κατά τη γνώμη μου επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη για να ξαναγυρίσει αυτούς με τους οποίους η χώρα του έκανε μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν δουλειές με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι «να μας ζητάει το ΔΝΤ προληπτική νομοθέτηση μέτρων, που θα τα νομοθετήσουμε τώρα για να ισχύσουν μετά το 2019, όταν αυτή τη στιγμή έχουμε πιάσει όλους τους στόχους της συμφωνίας, είχαμε υπεραπόδοση στους στόχους από αυτούς δώσαμε και την 13η σύνταξη, από αυτούς ανακουφίσαμε και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη μη αύξηση του ΦΠΑ, από αυτό κάνουμε κάποια πράγματα… Έτσι και αλλιώς εγώ νομίζω ότι αυτό το κάνει γιατί το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει. Θεωρώ ότι δεν θα μείνει… Εμείς αυτά που έπρεπε τα πιάσαμε, επειδή τώρα ξυπνήσανε ένα πρωί και για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους βρίσκουν κάθε μέρα και κάτι παραπάνω για να μας ζητήσουν και να ρίξουν σε εμάς το ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση γιατί πρέπει να πάει καλά ο Σόιμπλε με τις εκλογές της Γερμανίας, δεν θα το κάνουμε αυτό το πράγμα».

Σχετικά με το ενδεχόμενος μείωσης του αφορολόγητου ο κ. Πολάκης τόνισε ότι «δεν σηκώνει δεύτερο συμβιβασμό επώδυνο του τύπου του Ιουλίου του 2015 ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς. Το να υπάρξει ένα τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα, να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια, να αρχίσει πάλι η ιστορία με το Grexit, να μεταδοθεί αυτή η κρίση στην Ιταλία, θα γίνει μία αναταραχή στην Ευρώπη η οποία ξέουν οι Γερμανοί ότι οι πρώτοι που θα την πληρώσουν τελικά θα είναι και αυτοί».

«Αυτή τη στιγμή ούτε εμείς είμαστε χωρίς σφαίρες στο πιστόλι ούτε αυτοί είναι το ίδιο δυνατοί. Η σφαίρα μας είναι η συμμαχία μας με τις χώρες του Νότου, η πυροδότηση πολιτικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη. Θα πυροδοτηθεί πολιτική κρίση σε όλη την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει “ότι έπρεπε να τον είχα χώσει 3 μέτρα κάτω από τη γη” ο κ. Πολάκης απάντησε «φυσικά και δεν μετανιώνω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter