Πολάκης: «Προφανώς και μεταδίδεται ο κορονοϊός από την Θεία Κοινωνία»

Πολάκης: «Προφανώς και μεταδίδεται ο κορονοϊός από την Θεία Κοινωνία»

Την αντίθεσή του με τη σκοταδιστική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί μη μετάδοσης του κορονοϊού από το μυστήριο της μετάληψης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, ενώ παρέθεσε την επιστημονική του άποψη για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μην μετατραπεί η επιδημία σε πανδημία.

«Τέτοιο σκοταδισμό από την Ιερά Σύνοδο δεν τον περίμενα» σχολίασε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας με φόντο την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα την πρακτική που ακολουθεί η Καθολική Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ και οι μουσουλμάνοι με τα μέτρα πρόληψης στη Μέκκα. «Προφανώς και μεταδίδεται ο κορονοϊός από την Θεία Κοινωνία» τόνισε, καλώντας το πολιτικό προσωπικό της χώρας να υψώσει μέτωπο έναντι των μεσαιωνικών απόψεων που εκφράζουν «χριστιανοταλιμπάν με επισκοπικούς θώκους».

«Να μην διαδοθεί ο ιός»

Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και οι υπεύθυνοι φορείς πρέπει να επικεντρωθούν στη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του νέου κορονοϊού, συνιστώντας στην κυβέρνηση να προβεί σε σχετική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. «Δωρεάν μηνύματα στα ΜΜΕ» διευκρίνισε, υπενθυμίζοντας το πάρτι που είχε προηγηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνεται συνεχής επικαιροποίηση των μέτρων προστασίας, όπως επίσης να γίνουν περισσότερα τα δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να μην επικρατεί συμφόρηση των επιβατών, κάτι που μπορεί να διαδώσει ταχύτερα τον ιό.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, καυτηριάζοντας παράλληλα την υποχώρηση της επιχειρηματολογίας κυβερνητικών στελεχών στα περί σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για την Υγεία. «Όταν πέφτουν τα αγγούρια και σφίγγουν τα γάλατα όλοι στον δημόσιο τομέα τρέχουν» σχολίασε και πρόσθεσε με νόημα: «Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση…».

Στηλίτευσε δε ότι σε αντίθεση με τις ακροδεξιές αναφορές κυβερνητικών στελεχών περί πιθανότητας εξάπλωσης του ιού μέσω των μεταναστών και των μουσουλμάνων, ο κορονοϊός έφτασε στην Ελλάδα «από τους πλούσιους και τους χριστιανούς». «Έμαθα νόσησε και ο κ. Μαρινάκης. Περαστικά στον άνθρωπο» είπε.

«Πού είναι η ευαισθησία;»

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στους νεκρούς της εποχικής γρίπης, υπενθυμίζοντας τι έλεγε η ΝΔ με τους 39 θανάτους που σημειώθηκαν πέρσι σε σχέση με την αφωνία που επικρατεί για τους 83 που έχουν καταγραφεί φέτος. «Πού είναι η ευαισθησία σας; Σας το είπα, ό,τι κάνετε θα το λουστείτε…» κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter