Πολάκης προς διευθυντές ΜΜΕ: Περιμένω να δω πόσο θα ξεφτιλιστεί ακόμα η δημοσιογραφική δεοντολογία

Πολάκης προς διευθυντές ΜΜΕ: Περιμένω να δω πόσο θα ξεφτιλιστεί ακόμα η δημοσιογραφική δεοντολογία

Με ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης καυτηριάζει την επιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ.

Αναφέρεται στις «δραστηριότητες» του πρωθυπουργού και της συζύγου του, κατά παράβαση όλων των μέτρων κατά του κορονοϊού και της καραντίνας σε συνδυασμό με τη σιγή που ακολουθούν τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης.

Αναφέρεται επίσης και στο θόρυβο που έκαναν μετά τη φωτογραφία του σε φιλικό σπίτι στα Χανιά.

«Όταν εγώ έφαγα σε ένα φιλικό σπίτι στα Χανιά (που όλα τα εστιατόρια λόγω λοκ νταουν ήταν κλειστά) μετά από δυο χειρουργεία και τεστ αρνητικό, η φωτογραφία έπαιξε σε όλα τα σαιτ, τις εφημερίδες και σε όλα τα δελτία ειδήσεων.» σημειώνει για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

«Από χθες το πρωί κυκλοφορεί μια αντίστοιχη φωτογραφία του κου Μητσοτάκη να αγκαλιάζεται χωρίς μάσκα με έξι αγνώστους σε αυτόν ανθρώπους, στη Πάρνηθα.

Σήμερα μάλιστα κυκλοφορεί και βίντεο που δείχνει τη σύζυγό του να δανείζεται μια μοτοσικλέτα ενός εκ των περαστικών και να κάνει μοτοκρος, ενώ η παρέα φαίνεται να το διασκεδάζει.

Μέχρι στιγμής κανένα σάιτ, καμία εφημερίδα και κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει προβάλει αυτές τις εικόνες.»

Και καταλήγει απευθυνόμενος στους διευθυντές ειδησεογραφικών σάιτ, εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών:

«Θα περιμένω να δω πόσο πολύ θα ξεφτιλιστείτε σήμερα και ποιοι από σας θα τηρήσετε έστω στο ελάχιστο τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αν σας έχει μείνει τελικά έστω κάποιο ίχνος δεοντολογίας αλλά και ντροπής …»

Όλη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Προς διευθυντές ειδησεογραφικών σάιτ, εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Όταν εγω έφαγα σε ένα φιλικό σπίτι στα Χανια (που όλα τα εστιατόρια λόγω λοκ νταουν ήταν κλειστά) μετά απο δυο χειρουργεία και τεστ αρνητικό, η φωτογραφία έπαιξε σε όλα τα σαιτ, τις εφημερίδες και σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Μάλιστα η κα Μάρα Ζαχαρέα διέκοψε τη συνέντευξη στον Πρόεδρο του Συριζα για να του προβάλει την εικόνα και να του ζητήσει σχόλιο.

Κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις από το κόμμα μου, γιατί εγώ εκεί λογοδοτώ και όχι σε εσάς, και παραδέχτηκα ότι η ανάρτηση αυτή αξιοποιήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για μετατοπίσει τη συζήτηση από την αποκλειστική ευθύνη της για την καταστροφική διαχείριση της πανδημιας.

Από χθες το πρωί κυκλοφορεί μια αντίστοιχη φωτογραφία του κου Μητσοτάκη να αγκαλιάζεται χωρίς μάσκα με έξι αγνώστους σε αυτόν ανθρώπους, στη Πάρνηθα.

Σήμερα μάλιστα κυκλοφορεί και βίντεο που δείχνει τη σύζυγό του να δανείζεται μια μοτοσικλέτα ενός εκ των περαστικών και να κάνει μοτοκρος, ενώ η παρέα φαίνεται να το διασκεδάζει.

Μέχρι στιγμής κανένα σάιτ, καμία εφημερίδα και κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει προβάλει αυτές τις εικόνες.

Και φυσικά μέχρις στιγμής ο κος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έχει παραδεχθεί το λάθος του, αλλά στέλνει από πάνω και τον Πέτσα που φτιάχνει τις λίστες που ταΐζουν τα σάιτ και τα κανάλια σας, στο φιλικό του ΣΚΑΙ όχι για να μας πει π.χ. ότι ο ο κος Μητσοτάκης έκανε λάθος, αλλά πόσο απλός και ανθρώπινος είναι που έρχεται σε επαφή διχως μάσκα ακόμη και με αγνώστους ανθρώπους.

Θα περιμένω να δω πόσο πολύ θα ξεφτιλιστείτε σήμερα και ποιοι από σας θα τηρήσετε έστω στο ελάχιστο τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αν σας έχει μείνει τελικά έστω κάποιο ίχνος δεοντολογίας αλλά και ντροπής …»

Διαβάστε επίσης: Ο Πρωθυπουργός στον κόσμο του και ο Πέτσας μασάει τα λόγια του μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter