Πολάκης: Πρώτη πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η παραπομπή μου

Πολάκης: Πρώτη πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η παραπομπή μου

Για πολιτικό ρεβανσισμό κατηγόρησε τη ΝΔ ο Π. Πολάκης, η ασυλία του οποίου αναμένεται να αρθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης.

«Μέσα από μια προαποφασισμένη διαδικασία, η ΝΔ –συνεπικουρούμενη από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση- προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Π. Πολάκης αναφορικά με τη δρομολογήση της άρσης της ασυλίας του.

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η πλειοψηφία δεν δέχτηκε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την ανάδειξη των κρουσμάτων διαφθοράς που αποκάλυψε ο ίδιος για τον πρώην εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή, αλλά και για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ, Λ. Νικολοπούλου, αναφορικά με την απευθείας ανάθεση του συνεδρίου ¨E-Health¨, ύψους 713.000 ευρώ, σε εταιρία συμφερόντων της. «Έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης περί πολιτικού πολιτσμού» σχολίασε δηκτικά.

«Δεν έχουν το θάρρος να στήσουν έστω ένα πολιτικό δικαστήριο, όπως έκαναν στο παρελθόν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης ήταν αν. υπουργός Υγείας την περίοδο κατά την οποία ο υπόδικος για τη «συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ», Στ. Πουλής, κατέθεσε μήνυση εναντίον του, όπως επίσης το ίδιο καθεστώς ίσχυε και όταν σχηματίστηκε η δικογραφία για τη (δήθεν) ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Γ. Στουρνάρα. Παρόλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία από κοινού με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση παρέκαμψαν τις συνταγματικές προβλέψεις και παραπέμπουν τον πρώην αν. υπουργό στην Ολομέλεια με την ιδιότητα του βουλευτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter