Πολάκης: Πρώτη πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η παραπομπή μου

Για πολιτικό ρεβανσισμό κατηγόρησε τη ΝΔ ο Π. Πολάκης, η ασυλία του οποίου αναμένεται να αρθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης.

«Μέσα από μια προαποφασισμένη διαδικασία, η ΝΔ –συνεπικουρούμενη από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση- προχώρησε στην πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Π. Πολάκης αναφορικά με τη δρομολογήση της άρσης της ασυλίας του.

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η πλειοψηφία δεν δέχτηκε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την ανάδειξη των κρουσμάτων διαφθοράς που αποκάλυψε ο ίδιος για τον πρώην εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή, αλλά και για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ, Λ. Νικολοπούλου, αναφορικά με την απευθείας ανάθεση του συνεδρίου ¨E-Health¨, ύψους 713.000 ευρώ, σε εταιρία συμφερόντων της. «Έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης περί πολιτικού πολιτσμού» σχολίασε δηκτικά.

«Δεν έχουν το θάρρος να στήσουν έστω ένα πολιτικό δικαστήριο, όπως έκαναν στο παρελθόν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης ήταν αν. υπουργός Υγείας την περίοδο κατά την οποία ο υπόδικος για τη «συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ», Στ. Πουλής, κατέθεσε μήνυση εναντίον του, όπως επίσης το ίδιο καθεστώς ίσχυε και όταν σχηματίστηκε η δικογραφία για τη (δήθεν) ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Γ. Στουρνάρα. Παρόλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία από κοινού με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση παρέκαμψαν τις συνταγματικές προβλέψεις και παραπέμπουν τον πρώην αν. υπουργό στην Ολομέλεια με την ιδιότητα του βουλευτή.

Ετικέτες