Πολάκης στη Βουλή: Είστε οι μαριονέτες του Κουρτάκη και θέλω να σας δω να ξεφτιλίζεστε (Video)

Πολάκης στη Βουλή: Είστε οι μαριονέτες του Κουρτάκη και θέλω να σας δω να ξεφτιλίζεστε (Video)

Χωρίς να σηκώνει τους τόνους αλλά με κάθε του λέξη να είναι και ένα καρφί, ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε την αγαστή συνεργασία και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του εκδότη των «Παραπολιτικών» και της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συμπεραίνοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι μαριονέτες του Γιάννη Κουρτάκη και γι΄ αυτό θέλει να τους δει να ξεφτιλίζονται ψηφίζοντας -μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Σεπτεμβρίου- την άρση της ασυλίας του.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τη νέα έγκληση που κατέθεσε ο Γ. Κουρτάκης εναντίον του, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας είπε αρχικά πως αν έπρεπε να δώσει ένα σύνθημα για τη σημερινή συνεδρίαση, αυτό θα ήταν: «Μητσοτάκης, Όρμπαν, Μπολσονάρο καβάλα στην ακροδεξιά κι όποιον πάρει ο χάρος».

Δείτε επίσης: Κυβερνητική ταπείνωση: Ξαναψήφισε η ΝΔ για την άρση ασυλίας Πολάκη κατά παραγγελία Κουρτάκη

Υπενθύμισε ότι πριν 3 μήνες είχε διαβιβαστεί στη Βουλή η ίδια μήνυση από τον Γ. Κουρτάκη. Ωστόσο, επειδή ο εκδότης δεν κατάφερε να αρθεί η ασυλία του Π. Πολάκη γιατί «κάποιοι δεν ήθελαν να του κρατήσουν το φανάρι», κατέθεσε νέα έγκληση βάζοντας τους βουλευτές της ΝΔ «σαν μαριονέτες και φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών» να ψηφίσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν «αυτόν (σ.σ. τον Γ. Κουρτάκη) αλλά κι αυτόν που είναι από πίσω».

Θύμισε, επίσης, ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα άρσης της ασυλίας του τον περασμένο Σεπτέμβριο, «μόνο που δεν γονάτισαν για να ζητήσουν συγγνώμη» από τον Γ. Κουρτάκη οι Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Λοβέρδος, Κ. Μπογδάνος, Μπ. Παπαδημητρίου, Φ. Πιπιλή, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Γεραπετρίτης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Πλακιωτάκης αλλά και ο πρωθυπουργός που δήλωσε πως επρόκειτο για «αστοχία της Κ.Ο. που δεν θα επαναληφθεί».

Η εκτόξευση του Κουρτάκη και τα έσοδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Εν συνεχεία, ο Π. Πολάκης εξιστόρησε στο Σώμα τον τρόπο που ο Γ. Κουρτάκης από ένας άσημος συντάκτης της εφημερίδας Espresso, έφτασε να γίνει εκδότης με διαφημιστικά έσοδα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, ένας δημοσιογράφος που μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του και ο οποίος είχε ¨διακριθεί¨ μόνο για την αρθρογραφία του στην Espresso, αγοράζει μια εταιρεία διαχείρισης ιστοσελίδων, την ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ, έναντι τιμήματος 20.000 ευρώ. Αμέσως, η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στον Πειραιά επί της οδού Ιάσωνος 2, ακριβώς απέναντι από την έδρα της ναυτιλιακής εταιρεία CAPITAL SHIP MANAGEMENT του Β. Μαρινάκη» σημείωσε και υπογράμμισε πως το 2012 η εταιρεία του Γ. Κουρτάκη είχε ζημίες 869.146 ευρώ, ενώ το 2013 οι ζημίες εκτοξεύτηκαν σε 1.132.301 ευρώ.

Διερωτήθηκε δε πώς γίνεται μία εταιρία με τεράστιες ζημίες να αγοράζει στις 31/12/2013 από την κυπριακή εταιρεία τον ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα ονομάζεται «Παραπολιτικά FM 90,1» έναντι τιμήματος 900.000 ευρώ. «Στις 4 Φεβρουαρίου 2014 -σε μια εποχή που οι συστημικές Τράπεζες είχαν κλείσει εντελώς την κάνουλα των δανειοδοτήσεων ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις- η Εθνική Τράπεζα χορηγεί δάνειο στην εταιρεία του Γ. Κουρτάκη ύψους 800.000€ με εγγύηση και ενέχυρο το ποσό της κατάθεσης που διατηρεί στην Τράπεζα μία offhsore, η C Treasute Ltd, την οποία φέρεται να εκπροσωπεί ο Ν. Συντυχάκης, ο οποίος είναι εξ απορρήτων του Β. Μαρινάκη και έχει εμπλακεί (ο Ν. Συντυχάκης) σε διάφορες ποινικές υποθέσεις», ήταν η εξήγηση που έδωσε.

Παράλληλα, ο αν. τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε και τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα του Γ. Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με το συνολικό ποσό των διαφημιστικών εσόδων να ζαλίζει. Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, τα sites του Γ. Κουρτάκης εισέπραξαν το 2014 το αστρονομικό ποσό των 1.039.462€ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, μόνο το 2014 εισέπραξε:

  • 190.947€ για την εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ,
  • 178.083€ για το ΚΑΡΦΙ,
  • 177.252€ για το Ηealth Pro,
  • 177.238€ για το ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ,
  • 137.878€ για το Moneypro,
  • 118.183€ για το APOSPASMA IKE,
  • 59.881€ για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Κατά τον Π. Πολάκη, το γελοίο του πράγματος είναι ότι κοστολογούσαν την καταχώριση στο site «Αλάτι & Πιπέρι» 15.000 ευρώ τον μήνα, ενώ στα «Παραπολιτικά» μόνο 5.000 ευρώ «για να μην εκτίθενται». «Βέβαια, το άρθρο των Παραπολιτικών για την πολιομυελίτιδα στη Συρία, το οποίο τιμολογήθηκε 20.000 ευρώ, θα μείνει στην ιστορία της ερευνητικής δημοσιογραφίας και μου κάνει εντύπωση που δεν προτάθηκε για το βραβείο Πούλιτζερ» σχολίασε δηκτικά και πρόσθεσε πως το περιβόητο site, velona & klosti, πρόλαβε στους τρεις μήνες της λειτουργίας του να εισπράξει 48.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το velona&klosti, κρυβόταν ο Γ. Κουρτάκης…» τόνισε.

«Είναι η αρχή τους τέλους σας»

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Γ. Κουρτάκη με την «ακροδεξιά φράξια της ΝΔ» και συγκεκριμένα τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι και δικηγόρος του. Κλείνοντας, υποστήριξε πως οι πρακτικές απολυταρχικού καθεστώτος που υιοθετεί η κυβέρνηση μέσω και της προσπάθειας φίμωσης και αποπομπής δημοσιογράφων, αποτελεί απόδειξη για την αρχή του τέλους της. «Χαρακτηριστικό των απολυταρχικών καθεστώτων είναι ότι δεν ανέχονται την αντίθετη φωνή ακόμα και από συμπαθούντες. Θέλετε ομοφωνία νεκροταφείου…» διαπίστωσε και ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη Βουλή: Ναζιστικό σύνθημα χρησιμοποίησε ο Μπούγας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter