Με νέα νομοθετικά μέτρα

Πολάκης: Τέλος σε κάθε είδους ανομία των τραπεζών βλαστοκυττάρων

Τέλος σε κάθε είδους ανομία στο χώρο των τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος -γνωστών ως "τραπεζών βλαστοκυττάρων" - είναι αποφασισμένο να βάλει το Υπουργείο Υγείας όπως αποκαλύπτει ο αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ.Πολάκης μιλάει ακόμη και για "παραπλάνηση γονέων" από ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπογραμμίζει ότι στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν τίθεται οριστικά τέρμα με τα νέα νομοθετικά μέτρα που υιοθετήθηκαν μετά από 11 χρόνια.

"Δεν μπορεί να πουλάει ο οποιοσδήποτε ό,τι γουστάρει" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Πολάκης και ανήγγειλε νέα νομοθετικά μέτρα για την προστασία των γονέων.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και Πρόνοιας Δρ Σταύρος Ευαγγελάτος εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης η Υπόθεση της stem Health hellas της τράπεζας βλαστοκυττάρων που στεγαζόταν στον Όμιλο Υγείας, η οποία έβαλε "λουκέτο" αναστατώνοντας χιλιάδες γονείς που εμπιστεύτηκαν τα βλαστοκύτταρα των νεογνών τους εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.