Πολάκης: Ζούμε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας προσπάθειας της ΝΔ, που ξεκίνησε το 2015

Πολάκης: Ζούμε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας προσπάθειας της ΝΔ, που ξεκίνησε το 2015

“Ζούμε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας προσπάθειας που ξεκινήσατε από τον Ιανουάριο του 2015. Δεν σας βγήκε κανένα σενάριο καταστροφολογίας ούτε αυτό της αριστερής παρένθεσης και παίξατε τα ρέστα σας με αυτή την Συμφωνία, η οποία λύνει ένα πρόβλημα 25 ετών. Δεν τα καταφέρατε και δεν θα τα καταφέρετε. Και η Συμφωνία θα υπογραφεί και από το Μνημόνιο θα βγούμε”, είπε ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιτιθέμενος στην ΝΔ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Η κ. Πολάκης, υποστήριξε ότι “σήμερα ζούμε τον επιθανάτιο ρόγχο μετά και τα πρωινά γεγονότα (σ.σ. με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση) γιατί η πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ το απελευθέρωσε αυτό” προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επανέλαβε την κατηγορηματική καταδίκη της ΝΔ και συνέστησε ψυχραιμία ενώπιον μιας δύσκολης κοινοβουλευτικής συζήτησης.

“Τα φίδια βγήκαν από την τρύπα επειδή κρατήσατε αυτή την γραμμή: του αδιεξόδου σε κάθε διέξοδο, του χαϊδέματος της ακροδεξιάς και αυτής της λογικής, την είδατε το πρωί από το 1975 είχε να ακουστεί κουβέντα να αναλάβει ο στρατός να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας. Κι αυτό απελευθερώθηκε λόγω της στάσης σας κι αυτό να σας βάλει σε σκέψεις και να ανασυγκροτήσετε την πολιτική σας γραμμή διότι ο φασισμός εκτρέφεται από την φτώχεια και ποτίζονται από τον εθνικισμό και της πατριδοκαπηλία. Κι αυτοί είναι πιο γνήσιοι εκπρόσωποι από εσάς” είπε ο κ. Πολάκης.

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι οι ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί συνεχίζουν στην γραμμή ότι “η ΝΔ χαϊδεύει την ΧΑ” και προσέθεσε πως η πρωινή του δήλωση στην Ολομέλεια ήταν απολύτως καταδικαστική και χαρακτηριστική της γραμμής της ΝΔ. “Από κει και πέρα, αν ακολουθούσα την ίδια γραμμή, θα μπορούσα να θυμίσω αυτό που λέγεται πολύ συχνά στην αίθουσα “η πάνω και η κάτω πλατεία”, “ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ”, το ότι “συνέπεσαν τα δύο κόμματα αυτά στην ψηφοφορία για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο σημείωσε: ” Δεν τα λέω διότι πιστεύω ότι επειδή έχουμε αυτές τις ημέρες δύσκολη κοινοβουλευτική συζήτηση, πρέπει να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Αν θέλουν οι συνάδελφοι αυτά τα πολιτικά ανέκδοτα περί σχέσεων της ΝΔ με την ΧΑ, ας το κάνουν είναι πρόβλημά τους, οι ίδιοι εκτίθεται”.

Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και στην παρατήρηση του κ. Πολάκη περί “επιθανάτιου ρόγχου” επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να μιλήσει για τον “επιθανάτιο ρόγχο” οποιασδήποτε παράταξης, αφού “τα κόμματα είναι θεσμοί της Δημοκρατίας και η Δημοκρατία χρειάζεται όλα τα κόμματα”. “Και δεν εύχομαι στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει κανέναν επιθανάτιο ρόγχο αλλά μπορώ να προβλέψω σχεδόν μετά βεβαιότητας το αποτέλεσμα της κάλπης. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ο χειρισμός στο θέμα των Σκοπίων θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την έκταση της ήττας” ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο αν. υπουργός Υγείας, επί της ουσίας της Συμφωνίας με την πΓΔΜ, τόνισε ότι με αυτή κερδίζουμε μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, τελειώνουμε με το θέμα του αλυτρωτισμού, τελειώνουμε με το “μπλέξιμο” των διαφορετικών πολιτισμών, που κατοίκησαν σε αυτά τα εδάφη και ανοίγει ένας μεγάλος δρόμος συνεργασίας, ο οποίος μόνο καλά μπορεί να φέρει για την χώρα μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter