Πολάκης: Αυτό που συμβαίνει με τα καύσιμα είναι ο ορισμός της αλητείας και της διαφθοράς

Πολάκης: Αυτό που συμβαίνει με τα καύσιμα είναι ο ορισμός της αλητείας και της διαφθοράς
Το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ό, τι αφορά στην παραγωγή υπερκερδών από πλευράς των εταιριών καυσίμων και την πλήρη αδιαφορία της ως προς την συλλογική δυσαρέσκεια που έχει προκύψει από την γαλάζια αντιλαϊκή πολιτική ατζέντα κατακρίνει ο Παύλος Πολάκης από την πλατφόρμα του Facebook.
«Αυτό που συμβαίνει με τα καύσιμα, είναι ο ορισμός της αλητείας ,της κερδοσκοπίας και της διαφθοράς», λέει συμπληρώνοντας πως «τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ σέρνουν το χορό χρησιμοποιώντας ακόμα αργό πετρέλαιο που έχουν αγοράσει πριν τον πόλεμο ,βάζοντας καπέλο κέρδους, ακολουθούν οι εταιρείες εμπορίας και βέβαια στο τέλος και τα πρατήρια».
Ο Πολάκης δεν παραλείπει να αναφέρει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί, δεν αγγίζει την κερδοσκοπία και βέβαια δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τα 720 ευρώ τον τόνο που είναι σήμερα στα 400 ευρώ τον τόνο όπως έχουν κάνει αρκετές χώρες της Ε.Ε. Συνειδητά δεν ανακουφίζει τα νοικοκυριά, επιτρέποντας μια τεράστια αραχτή στο λαϊκό εισόδημα», λέει υπονοώντας πως οι ανατιμήσεις στην αξία των καυσίμων αποτελούσαν κομμάτι της γαλάζιας ατζέντας ήδη από το προηγούμενο έτος και καταρρίπτωντας με αυτόν τον τρόπο το μητσοτακικό αφήγημα περί ανατιμήσεων λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα σημειώνει πως οι δημόσιες πολιτικές γύρω απ’ τις  εν λόγω τιμές είναι πολύ διαφορετικές στις γειτονικές μας χώρες λέγοντας πως «τα ίδια καύσιμα που φύγουν από τα δικά μας διυλιστήρια και τα οποία τροφοδοτούν και την Κύπρο ,εκεί πωλούνται 70-80 λεπτά του Ευρώ φθηνότερα. Ο πληθωρισμούς τροφοδοτείται σε υψηλά εικοσαετιας, η ακρίβεια σε ΟΛΑ τα είδη χτυπάει κόκκινο, η εκτίναξη των λογαριασμών της ΔΕΗ στα ύψη δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα τους μισθωτούς τους μικρομεσαίους!».
Ο Πολάκης εκμηδενίζει στη συνέχεια την κυβερνητική καραμέλα περί τουρισμού ως εθνικής βιομηχανίας τα κέρδη της οποίας θα εξισορροπήσουν μακροπρόθεσμα της λανθασμένες οικονομικές κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας «τα τουριστικά έσοδα δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες, μπαίνουμε πάλι σε καταστροφικό σπιράλ ύφεσης όπως το 2012-13».
Κλείνει λέγοντας πως «πρέπει να οργανωθεί η λαϊκή κινητοποίηση απέναντι στην ακρίβεια, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής Η πρώτη δουλειά της Νεας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , πρέπει να είναι αυτή» και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και την αριστερή στροφή του φοιτητικού κόσμου ως απόδειξη της αποστροφής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και της ανάγκης για ανασυγκρότησης των δυνάμεων της νεολαίας.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter