Πολάκης: Επί 19 μήνες δεν έχουν ερευνήσει τη Σοφία Νικολάου για συμβάσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο (Video)

Πολάκης: Επί 19 μήνες δεν έχουν ερευνήσει τη Σοφία Νικολάου για συμβάσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Επί 19 μήνες ΣΔΟΕ και η Οικονομική Εισαγγελία δεν έχουν κάνει τίποτα για να διερευνήσουν επί της ουσίας τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου για την προμήθεια υλικών στις φυλακές, για τις οποίες οι Χρήστος Σπίρτζης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης είχαν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο το Μάιο του 2021 καταγγέλλοντας ζημία του Δημοσίου άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αμέσως μετά την έξοδο του από το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, όπου μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές της εταιρείας Ιονία Τεχνική και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.

Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τα εικονικά τιμολόγια Marc και Ιονίας

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Σοφία Νικολάου κατατέθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου το Μάιο του 2021. Λίγες μέρες μετά στις 20 Μαΐου του 2021 η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία και ανατέθηκε στην εισαγγελέα Παναγιώτα Ιωαννίδου. Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει τις συμβάσεις και όσα κατήγγειλαν οι τρεις βουλευτές. Μετά από μερικούς μήνες και ειδικότερα το 2022 το ΣΔΟΕ αποστέλλει απάντηση στην εισαγγελέα στην οποία δεν απαντά τίποτα επί της ουσίας. Μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 η εισαγγελέα αποστέλλει νέο αίτημα στο ΣΔΟΕ και ζητεί να διερευνήσουν την υπόθεση. Μετά από οκτώ μήνες δηλαδή και πάνω από ένα χρόνο μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

«Δηλαδή 19 μήνες τώρα δεν έχει παιχτεί πενιά διότι το βαθύ κράτος των αρμών της εξουσίας με τους διεφθαρμένους υπαλλήλους στο ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες δεν έκανε τίποτα» κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Τι είχαν καταγγείλει οι τρεις βουλευτές

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη μηνυτήρια αναφορά τους είχαν καταγγείλει τη Σοφία Νικολάου για πρόκληση ζημίας στο Δημόσιο η οποία ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ. Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι η πρώην γενική γραμματέας υπέγραψε από τις 30 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, 28 συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών για τις φυλακές της χώρας σε τιμές που υπερέβαιναν κατά πολύ όχι μόνο τις τιμές με τις οποίες άλλοι δημόσιοι Φορείς προμηθεύονταν κατά την ίδια χρονική περίοδο, αλλά ακόμη και τις εκάστοτε τιμές λιανικής πώλησης στην ελεύθερη αγορά.

Κατά τους καταγγέλλοντες βουλευτές, η γενική γραμματέας φέρεται να «ζημίωσε εν γνώσει της το Δημόσιο, αφού, σκοπίμως και κατ’ εξακολούθηση, προχωρούσε σε σαλαμοποίηση των έργων ώστε να μπορεί να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις».

Οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter