Πολάκης κατά κυβέρνησης για «Σωτηρία»: «Μια συμμορία ακροδεξιών ερπετών που κάνει μόνο deals»

Πολάκης κατά κυβέρνησης για «Σωτηρία»: «Μια συμμορία ακροδεξιών ερπετών που κάνει μόνο deals»

«Ακριβώς αυτό! Μια συμμορία ακροδεξιών ερπετών που κάνει μόνο deals», γράφει στο Twitter ο Παύλος Πολάκης με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με το κομμάτι της σίτισης όπου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Εργαζόμενων Νοσοκομείων, παραχωρείται σε εργολάβο και εκβιάζονται 40 εργαζόμενοι.

«Μάλιστα το κάνουν τηλεφωνικά, ΧΩΡΙΣ να έχει γίνει καμία ανάρτηση κάποιου διαγωνισμού στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση με τον εργολάβο. Την ώρα που 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοιο, την ώρα που η ακρίβεια είναι απαγορευτική για την επιβίωση των χαμηλομισθων εργαζομένων, την ώρα που μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας και η αναμενόμενη έξαρση κορονοιου, γρίπης κτλ είναι προ των πυλών, κυβέρνηση και διοίκηση δίνουν τα ρέστα τους να τα χαρίσουν όλα στους εργολάβους», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τίλο: «Έξω οι εργολάβοι από το ‘Σωτηρία’»

«Η διοίκηση του Σωτηρια, με τις πλάτες Πλεύρη- Μητσοτάκη και τις ευχές της Γκάγκα που προερχεται ως γιατρός από το ίδιο το Σωτηρια (!) προχωράει στην παραχώρηση της σίτισης του νοσοκομείου σε εργολάβο.

Τολμάνε παραμονές πρωτοχρονιάς να απολύσουν 40 τουλάχιστον ΣΟΧ εργαζόμενους προκειμένου να θησαυρισει κάποιος εργολάβος. Μάλιστα το κάνουν τηλεφωνικά, ΧΩΡΙΣ να έχει γίνει καμία ανάρτηση κάποιου διαγωνισμού στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση με τον εργολάβο.

Την ώρα που 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοιο, την ώρα που η ακρίβεια είναι απαγορευτική για την επιβίωση των χαμηλομισθων εργαζομένων, την ώρα που μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας και η αναμενόμενη έξαρση κορονοιου, γρίπης κτλ είναι προ των πυλών, κυβέρνηση και διοίκηση δίνουν τα ρέστα τους να τα χαρίσουν όλα στους εργολάβους.

Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το υπουργείο Υγείας είναι γνωστό πόσο «ψηλά» βάζει τα κέρδη των εργολάβων. Από τον Μιχο – τον παιδοβιαστη και μαστροπο «φίλο» του υπουργείου υγείας – μέχρι τους Πατσηδες και τις κάθε λογής Καϊλη, μας δίνει συνέχεια την εικόνα μιας δράκας αδιστακτων ξεφτιλισμενων μαφιόζων, φίλων των αφεντικών.

Το εργατικό κίνημα και μέσα στα νοσοκομεια μας δίνει άλλη εικόνα . Την εικόνα του κόσμου που αγωνίζεται, που απεργεί, που συγρούεται με την κυβέρνηση των δολοφόνων, ρατσιστών, σεξιστων και των εργολάβων. Το δείξαμε στις 20 Οκτώβρη οι Υγειονομικοί, το δείξαμε στις 9 Νοέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι. Και θα το δείξουμε και στο Σωτηρία και όπου χρειαστεί, μέχρι να τελειώσουμε με αυτην την κυβέρνηση της φτώχειας και της καταστροφής

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της ενάντια στους εργολάβους και να παρέμβει δυναμικά.

Καλούμε το σωματείο εργαζομένων του Σωτηρια να οργανώσει άμεσα παρέμβαση στην διοίκηση για να δοθεί τουλάχιστον η εξάμηνη παράταση στους ΣΟΧ του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της υγείας να σταθούν στο πλευρό των ΣΟΧ του Σωτηρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter