Πολάκης: Ο Καραμανλής κορόιδευε χωρίς ντροπή την κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Πολάκης: Ο Καραμανλής κορόιδευε χωρίς ντροπή την κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στηλιτεύει την εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας ότι το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αποκάλυψε ο Χάρης Καστανίδης, γκρεμίζει το αφήγημα περί άγνοιας του θέματος από τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

«Με το έγγραφο αυτό, αποδεικνύεται ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, κορόιδευε χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων», επισημαίνει σε παρέμβασή του στα social media ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη:

Χθες, ο Χάρης Καστανίδης αποκάλυψε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717, είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 με εμπιστευτικό της έγγραφο, τον τότε Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί εκτός των άλλων, σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων.
Στο από 30.09.2021 έγγραφο της ΕΑΔ, το οποίο πρωτοκολλήθηκε από το Γραφείο Υπουργού στις 04/10/2021 (φωτό 1-4), γίνεται λόγος ΚΑΙ για ποινικές ευθύνες.

Με το έγγραφο αυτό, αποδεικνύεται ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων.

Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων στα Τέμπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter