Πολάκης προς Πλεύρη-Γκάγκα: Κοροϊδία-Φέρατε καθυστερημένα μόνο 2.500 δόσεις Paxlovid – Είστε υπόλογοι για 13.500 θανάτους σε 7 μήνες

Πολάκης προς Πλεύρη-Γκάγκα: Κοροϊδία-Φέρατε καθυστερημένα μόνο 2.500 δόσεις Paxlovid – Είστε υπόλογοι για 13.500 θανάτους σε 7 μήνες

Μπορεί από την Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Υγείας θα είναι διαθέσιμο το αντιικό φάρμακο της Pfizer για την Covid-19 ωστόσο η οδηγία προς τους γιατρούς για τη χορήγησή του έχει ήδη γίνει από τον Φεβρουάριο.

Με λίγα λόγια οι γιατροί της πρωτοβάθμιας υγείας είχαν λάβει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ από τα μέσα Φεβρουαρίου για το πως θα αντιμετωπίσουν ασθενείς στην κοινότητα που είχαν παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο, με φάρμακα τα οποία ακόμα δεν είχαν εισαχθεί στην αγορά.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που μιλά για τις τραγικές ευθύνες του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναφέρεται συγκεκριμένα στις οδηγίες που δόθηκαν στους επαγγελματίες υγείας για φάρμακα που δεν υπήρχαν.

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (φωτό 1-2) σήμερα ανακοίνωσαν πως θα τα δώσουν,από 28 Μαρτίου!!!!φωτο 3-4 )
Πολύ αργά Πλεύρη και Γκαγκα !
Χάσαμε 13.500 ανθρωπους τους τελευταίους 7 μήνες ! Τους μισους δηλαδή από την αρχή της πανδημιας πριν δυο χρόνια.
ΥΓ .ΑΛΗΘΕΥΕΙ πως φερατε μόνο 2.500 δόσεις του φαρμάκου paxlovid της PFIZER;
Αυτό δεν φτάνει ούτε για το «σπόρο « όπως λέμε στην Κρητη!!!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ !!!(σε λίγο τα στοιχεία)

Τι γνωριζουμε για το αντιικό φάρμακο

Συστήνεται σε όσους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.
Το Paxlovid είναι ένα αντιιικό που χορηγείται από το στόμα σε ασθενείς που νοσούν με COVID-19 ή έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 και κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Το Paxlovid είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο από τον EMA για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες, το MHRA στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Health Canada στον Καναδά και το TGA στην Αυστραλία. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι συνιστά άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το αντιϊκό χάπι κατά της COVID-19 της Pfizer, το «Paxlovid».

Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) συνέστησε την έγκριση του Paxlovid, σε ενήλικες που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

Καταληγοντας στο συμπερασμα της, η επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων του ΕΜΑ αξιολόγησε δεδομένα από μια μελέτη που περιελάμβανε ασθενείς με COVID-19 που έδειξαν ότι η θεραπεία με Paxlovid μείωσε σημαντικά τις νοσηλείες ή τους θανάτους σε ασθενείς που έχουν τουλάχιστον μία υποκείμενη πάθηση και έχουν κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από την COVID-19. Η ανάλυση έγινε σε ασθενείς που έλαβαν Paxlovid ή εικονικό φάρμακο (εικονική θεραπεία) εντός 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων COVID-19 και οι οποίοι δεν έλαβαν, ούτε αναμενόταν να λάβουν, θεραπεία με αντισώματα. Κατά τη διάρκεια του μήνα που ακολούθησε τη θεραπεία, το 0,8% (8 στους 1.039) των ασθενών που έλαβαν Paxlovid νοσηλεύτηκαν για περισσότερες από 24 ώρες, σε σύγκριση με το 6,3% (66 από τους 1.046) των ασθενών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Δεν υπήρξαν θάνατοι στην ομάδα Paxlovid και υπήρξαν 9 θάνατοι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter