Πολάκης: Σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα – Κοιτούσαν τα έγγραφα με τρόμο

Πολάκης: Σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα – Κοιτούσαν τα έγγραφα με τρόμο

«Λάβρος» ο Παύλος Πολάκης κατά της κυβέρνησης μετά τις προσπάθειες για να περαστεί στα κρυφά η αρχειοθέτηση του πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε στην παράθεση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα».

Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τον τρόμο «με τον οποίον κοιτούσαν τα αντίγραφα των εγγράφων», με τον Παύλο Πολάκη να τονίζει ότι τα «γαλάζια» μέλη της Επιτροπής «δεν τολμούσαν να τα πιάσουν στα χέρια τους, λες και τους έδιναν να πιάσουν ένα μαγκάλι κάρβουνα».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Επειδή αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής (που ανέβαλαν χθες και συγκάλεσαν ξανά σήμερα) είχα χειρουργείο που τελείωσα πριν λίγο.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ:

Σήμερα τους πιάσαμε στα πράσα!

Πήγαν να περάσουν στη ζούλα την αρχειοθέτηση του πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι για τα έτη 2015-2018, μέσα στο «σωρό» με άλλα πολιτικά πρόσωπα λέγοντας πως πρέπει να εγκριθεί και να αρχειοθετηθεί γιατί έχει προβλήματα νομιμότητας μεν αλλά «οι πλημμέλειες είναι επουσιώδεις»!!!

ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ και τότε ω του θαύματος ανακάλυψαν πως από λάθος (!) λέει συμπεριελήφθη το όνομα του Μητσοτάκη σε αυτόν τον κατάλογο γιατί είχε αρχειοθετηθεί -λέει πάλι- στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής στις 23 ΙΟΥΝΙΟΥ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ, τους ενημέρωσα πως ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στη γραμματεία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες αίτημα ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του πόθεν έσχες Μητσοτάκη για τα έτη 2016-2019 το οποίο είναι ΨΕΥΔΕΣ και αποκρύπτει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΟΦΣΟΡ στην οποία είναι διαχειρίστρια η ΜΑΡΕΒΑ Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα!!!

Στο κατατεθέν έγγραφο περιγράφονται όλοι οι λόγοι της παρανομίας και κατετέθησαν και ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ!!!
Απαίτησα λοιπόν τον ορισμό άμεσα δικαστικού μέλους της επιτροπής για να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του!!

Προφανώς ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ κύριος Μπούρας δεν δέχτηκε να απαντήσει αμέσως, καθώς κόντεψε να πάθει και εγκεφαλικό επεισόδιο από τον εκνευρισμό του!

Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ο ΤΡΟΜΟΣ με τον οποίο κοιτούσαν τα αντίγραφα των εγγράφων (που κατέθεσα επίσημα και με πρωτόκολλο στη γραμματεία της επιτροπής στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας) τα οποία τους έδινα για να τα δουν και δεν τολμούσαν να τα πιάσουν στα χέρια τους, λες και τους έδινα να πιάσουν ένα μαγκάλι κάρβουνα!!!! Και ο Μπούρας και ο Κελέτσης το άλλο μέλος από τη ΝΔ και δυστυχώς και οι αξιοσέβαστοι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, μέλη της επιτροπής!!!

Παραθέτω το κείμενο που κατέθεσα, τα αποδεικτικά, τα οποία θα πάνε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!

H δήλωση του Παύλου Πολάκη προς την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τελέσει, ως υπόχρεο πρόσωπο κατ΄άρθρο 1 του ν. 3213-2003 , το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης(πόθεν έσχες) , ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο και την διοίκηση αλλοδαπής εταιρίας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου

Συγκεκριμένα καίτοι το ως άνω υπόχρεο πρόσωπο έχει δηλώσει στην υποβληθείσα το έτος 2017 δήλωση περιουσιακής κατάστασης του, ότι η σύζυγός του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έχει μεταβιβάσει-και μάλιστα δωρεάν- το ποσοστό συμμετοχής της ( ήτοι τα 950 εταιρικά μερίδια που κατείχε) στην αλλοδαπή εταιρία, « SCI PERSONAL VENTURES», παραλείποντας ωσαύτως κατά τα επόμενα έτη (2018-2019) να δηλώσει ό,τιδήποτε σχετικά με την συμμετοχή της συζύγου του στην ως άνω γαλλική εταιρία, εντούτοις προκύπτει και αποδεικνύεται από τα κάτωθι προσκομιζόμενα έγγραφα, τα οποία έχουν συνταχθεί στην γαλλική γλώσσα και τηρούνται στο επίσημο αρχείο του γαλλικού επιμελητηρίου και τα οποία έχουν νομίμως μεταφρασθεί στην ελληνική γλώσσα, ότι το ως άνω συν υπόχρεο πρόσωπο εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρίας μέχρι και την 20η Δεκεμβρίου 2020 , καθώς και στην διοίκηση αυτής μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα:

-Από το προσκομιζόμενο πρακτικό της συνέλευσης των εταίρων της εταιρίας « SCI PERSONAL VENTURES», με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2020, προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έχει δηλώσει και υπογράψει κατά την ως ‘ανω ημερομηνία ( 20-11-20) πως η ίδια κατέχει 950 εταιρικά μερίδια και τυγχάνει διαχειρίστρια της ανωτέρω εταιρίας.
Στο ως άνω πρακτικό της Συνέλευσης Εταίρων επισυνάπτεται η από 20-11-20 συμφωνία εισφοράς της εταιρίας «SCI PERSONAL VENTURES», η οποία φέρει την υπογραφή και την ρητή δήλωση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ότι η ίδια είναι κάτοχος 950 εταιρικών μεριδίων της ανωτέρω εταιρίας. Σε παρέμβαση της επι της ως άνω συμφωνίας, η ίδια δηλώνει επί λέξει ότι : « Ως διαχειρίστρια της SCI PERSONAL VENTURES ήταν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο της εισφοράς».

-Από το προσκομιζόμενο πρακτικό της Συνέλευσης των Εταίρων και της εταιρίας «SCI PERSONAL VENTURES», με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020 προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η σύζυγος του κυρίου πρωθυπουργού εξακολουθούσε μέχρι την ως άνω ημεροχρονολογία να κατέχει τα 950 εταιρικά μερίδια της ανωτέρω εταιρίας, διετέλεσε δε πρόεδρος της Συνέλευσης των Εταίρων κατά την ανωτέρω ημερομηνία ( 20-12-2020), έχοντας μάλιστα συντάξει και σχετική έκθεση για τα θέματα της συνεδρίασης. Επίσης, από το ως άνω επίσημο έγγραφο αποδεικνύεται ότι η ίδια παρέμεινε διαχειρίστρια της εταιρίας, ιδιότητα την οποία φέρεται να διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Όπως δε αποδεικνύεται από το ως άνω έγγραφο, το καταστατικό της Εταιρείας «SCI PERSONAL VENTURES» τροποποιήθηκε μόνο στο άρθρο 7, ήτοι για το εταιρικό κεφάλαιο, χωρίς ουδέποτε να έχει τροποποιηθεί το άρθρο του Καταστατικού σχετικά με τη διαχείριση της Εταιρείας.

-Τέλος από προσκομιζόμενο με ημερομηνία 20.12.2020 τροποποιηθέν Καταστατικό της Εταιρείας «SCI PERSONAL VENTURES» προκύπτει ότι το ανωτέρω συνυπόχρεο πρόσωπο εξακολουθεί να ασκεί τη διαχείριση της Εταιρείας.

Επειδή, οι ως άνω περιγραφόμενες πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 6 και 8 του ν. 3213/2013, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και εξακολουθεί να ισχύει.
Επειδή, οι ως άνω πράξεις ενέχουν όχι μόνο νομική, αλλά και ηθική και πολιτική απαξία.

ΖΗΤΩ

Να προβείτε άμεσα στις εκ του νόμου δέουσες ενέργειες.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter