Πολάκης: Ξαναβγήκαν τα κοράκια της αγοράς στα Νοσοκομεία

Πολάκης: Ξαναβγήκαν τα κοράκια της αγοράς στα Νοσοκομεία

«Δεν μας συγχώρεσαν ποτέ το γεγονός ότι ανοίξαμε το Νοσοκομείο Σαντορίνης τον Ιούλιο του 2016, μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, κόβοντας την κερδοφορία του ιδιωτικού κέντρου που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή των Κυκλάδων. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρότι ήταν έτοιμο από το 2008, οι κ Γεωργιάδης και Βορίδης το προόριζαν προς πώληση, μαζί με όλο τον εξοπλισμό του. Η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια και τώρα, επανέρχονται με τις ΣΔΙΤ στην υλοποίηση του καταστροφικού νεοφιλελεύθερου σχεδίου τους», είπε Στο Κόκκινο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Το Νοσοκομείο Σαντορίνης το είχαμε στηρίξει πάρα πολύ και η προσφορά του είναι εμφανής. Είχαμε αναπτύξει τέσσερα κρεβάτια εντατικής και Μονάδα Εμφραγμάτων, ενώ  για τις Κυκλάδες είχαμε δημιουργήσει βάση διακομιδών. Αυτά τα είχαν παραλάβει αλλά συνεχίζουν να κάνουν τις μεταφορές ασθενών με τα καίκια της Νάξου που παίρνουν τεράστιες αμοιβές διότι η Νέα Δημοκρατία είναι όργανο εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων.

Υπάρχουν μία σειρά από αφηγήματα του νεοφιλελευθερισμού τα οποία από τη δεκαετία του ‘80 επανέρχονται, γιατί οι άνθρωποι είναι στραβωμένοι από τις ιδεοληψίες της  σχολής του Σικάγου, του Φρίντμαν και της μαυραγορίτικης αντίληψης που εκφράζουν. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν ιδιώτες μάνατζερ στα νοσοκομεία χρεοκοπώντας τα. Είναι οι μάνατζερ του σημιτικού εκσυγχρονισμού που κυβέρνησαν και οδήγησαν τα νοσοκομεία το 2015 με ταμειακό έλλειμα 735 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα εμείς, υλοποιώντας την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Αριστεράς να ενισχύσει το ΕΣΥ, παραδώσαμε νοσοκομεία με 300 εκατομμύρια πλεόνασμα και με 11.000 καθαρή αύξηση του προσωπικού τους καθώς κάναμε 19.500 προσλήψεις.

Ο Πλεύρης επαναφέρει μια ιστορία που δεν είναι καινούργια. Προσπάθησε και ο Σούρλας το 1992 με τη μερική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, δηλαδή να τους δώσει το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου, κάτι που δεν περπάτησε. Ξαναήρθε με διάφορες μορφές μετά και τώρα πρακτικά είναι η πρόταση ενός πυρήνα του Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών που είχε επιχειρήσει με την Ημερίδα στο Ζάππειο. Είχανε έτοιμα τα σχέδιά τους. Τους έκατσε η πανδημία και εκεί ο ιδιωτικός τομέας εξαφανίστηκε. Και τώρα, μετά από δυόμισι χρόνια και με εκατόμβες νεκρών που κοντεύουμε να τελειώσουμε, ξαναβγαίνουν τα κοράκια στην πίστα της αγοράς. Θέλουν με έναν αισχρό πελατειακό τρόπο να τους επιτραπεί να χειρουργούν βρίσκοντας πελατεία από τα δημόσια νοσοκομεία. Αντί να αυξήσουν το προσωπικό, αντί να διπλασιάσουν τους μισθούς του, επαναφέρουν πάλι το σχέδιο με τις ΣΔΙΤ προκειμένου να παραχωρήσουν τις αρμοδιότητες της διάγνωσης και της υψηλής τεχνολογίας στους ιδιώτες.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως, μετά την Λετονία και την Γεωργία που το τελευταίο εξάμηνο έχει πάνω από το 85% του συνόλου των νεκρών λόγω πανδημίας το τελευταίο εξάμηνο. Όταν ανέλαβε ο Πλεύρης, οι νεκροί στη χώρα ήταν 13.750. Σήμερα είναι 25.410. Δηλαδή το τελευταίο εξάμηνο έχουμε πάνω από το 85% των νεκρών από την αρχή της πανδημίας, όταν στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη, οι νεκροί το ίδιο διάστημα έχουν μειωθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter