Πόλεμος βαρόνων. Όλο το παρασκήνιο της μιντιακής και πολιτικής σύγκρουσης, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗOTDOC HISTORY και το Docville

Πόλεμος βαρόνων. Όλο το παρασκήνιο της μιντιακής και πολιτικής σύγκρουσης, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗOTDOC HISTORY και το Docville

Ο πόλεμος των βαρόνων για τον έλεγχο του Mega με όχημα τον ΔΟΛ

Οι μνηστήρες: Το Β΄ημίχρονο για τον Σαββίδη και το μπάσιμο του Μαρινάκη.

Ο ρυθμιστής: Ο στρατηγικός ρόλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Ο survivor: Το κατά ΣΚΑΙ και Αλαφούζο τροπάριο της «νέας διαπλοκής».

Ποιους επιχειρηματίες προωθούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αποκλειστικό: Το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του Barcode στον Τύπο. Πώς θα μπει φρένο στα «καπέλα» και στις πλασματικές κυκλοφορίες των εντύπων.

Συνέντευξη Ανδρέα Μαρτίνη. Δίνει 5 υπουργούς για το σκάνδαλο στο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου». Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητά η Οικονομική Εισαγγελία μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ξενοδόχος στη Δημητσάνα χωρίς τον… λογαριασμό.

– Κυβέρνηση: Καθαρή λύση για το χρέος ή αποχώρηση του ΔΝΤ. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου για να καμφθεί η αδιαλλαξία Σόιμπλε.

Νέα Δημοκρατία: Οργή για τον «καρδινάλιο» που βαθμολογεί τους βουλευτές. Στα κάγκελα οι γαλάζιοι τομεάρχες για το νέο πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

To HOTDOC HISTORY

Ιωάννης Βουλπιώτης: το μακρύ χέρι του Ράιχ, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα συγκλονιστικό ιστορικό αφιέρωμα στο αέναο «βαλς» της ολιγαρχίας με το μαύρο χρήμα και το δωσιλογισμό μέσα από την παρουσίαση της δράσης του ναζιστή, γκεσταπίτη και θεμελιωτή της διαπλοκής στην Ελλάδα, Ιωάννη Βουλπιώτη, που έμεινε ατιμώρητος.

Ο θιασώτης του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού που ανέλαβε την προπαγανδιστική εκπροσώπηση του ναζισμού μέσω της κατοχικής Ραδιοφωνίας. Και παράλληλα ο βασικός εκπρόσωπος της θηριώδους διαπλοκής που ακούει στο όνομα Siemens, Telefunken, AEG. Πώς καθιερώθηκε ο χρηματισμός των πολιτικών με τις «συνήθεις προμήθειες» σε αντάλλαγμα προνομιακή ανάληψη κρατικών παραγγελιών από τη Siemens.

Το τεύχος αυτό δεν αναρωτιέται αν ο Βουλπιώτης ήταν άγγελος ή δαίμονας. Με ατμοσφαιρικά άρθρα που αναβιώνουν το κλίμα της προπολεμικής και κατοχικής Αθήνας αλλά και τεκμηριωμένη προσέγγιση της γερμανικής οικονομικής διείσδυσης και κατ’ ουσία απομύζησης του εθνικού πλούτου, το τεύχος δεν συμψηφίζει, τάχαμου «αντικειμενικά», ευθύνες. Αναζητεί το νήμα και εξηγεί πρακτικές και συμπεριφορές αφήνοντας τον αναγνώστη να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν.

Το Docville

Ο Τζόνι Ντεπ μιλά αποκλειστικά στο Docville: «Ο Τζακ Σπάροου λέει αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν».

Ο Τζόνι Ντεπ μιλά στο Documento, με αφορμή ένα από τα μεγάλα events της κινηματογραφικής σεζόν, τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Ο σταρ του Χόλιγουντ αποκαλύπτει τα μυστικά της νέας ταινίας και θυμάται πως εμπνεύστηκε την περσόνα του σαλεμένου πειρατή, επισημαίνοντας ότι «ο Τζάκ Σπάροου λέει αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν».

Η Δήμητρα Γαλάνη δίνει μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο Documento που ξεκινά από τη μουσική για να καταλήξει στη σημερινή πραγματικότητα («Δεν κάνω ιδιαίτερα όνειρα πια. Αφήνω τη ζωή να με οδηγεί στις δικές της ατραπούς και παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου») ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την απαξίωση της πολιτικής στις μέρες μας.

Το Documento συζήτησε με τον Μίλτο Πασχαλίδη λίγο πριν από την καλοκαιρινή του περιοδεία. Ο τραγουδοποιός και συγγραφέας που υπογράφει σχεδόν όλα τα τραγούδια στο τελευταίο ενδέκατο άλμπουμ του με τίτλο «Περσείδες» αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω δημιουργία και σε μια έκρηξη αυτοκριτικής εξομολογείται: “Πλήττω θανάσιμα όταν νιώθω ότι αντιγράφω τον εαυτό μου”.

Ρότζερ Μουρ: Ο Άγιος…007 που λατρέψαμε. Στα 90 του έγινε ο πρώτος Τζέιμς Μποντ που έφυγε από τον κόσμο αυτό. Όσον αφορά τη δική του άποψη για το ποιος ήταν τελικά ο καλύτερος Μποντ που πέρασε από τη μεγάλη οθόνη απαντούσε με σεμνότητα ότι «καλύτερος όλων μας ήταν ο Σον» ενώ έβαζε τον εαυτό του πίσω ακόμη κι από τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Η ιστορία του Μιχράν Μεσρομπιάν, πρώτου τη τάξει αρχιτέκτονα του οθωμανικού παλατιού επί Μωάμεθ Ε, μέσα από τη μαρτυρία του δισέγγονου του Γκλεν Μάθεσον, ιδιοκτήτη δικηγορικού γραφείου στη Μασαχουσέτη που μιλάει αποκλειστικά στο Documento.

Ήρθε η ώρα του Χρυσού Φοίνικα για το Γιώργο Λάνθιμο; Την Κυριακή 28 Μαίου απονέμονται τα βραβεία του 70ου φεστιβάλ Κανών και ανάμεσα στις 18 διαγωνιζόμενες ταινίες βρίσκεται η αγγλόφωνη δημιουργία με τίτλο «Η θυσία του ιερού ελαφιού» του έλληνα σκηνοθέτη και πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Πέδρο Αλμοδοβάρ πρέπει να επιλέξει την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και όλοι μιλούν για τη μεγάλη ευκαιρία του Λάνθιμου.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016: Οι ξένοι ξανάρχονται. Ποια είναι τα σημαντικότερα πρόσωπα ξένων καλλιτεχνών που έχει να παρουσιάσει η φετινή διοργάνωση. Από το Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τον Μπομπ Γουίλσον ως το Μίλο Ράου και τον Ολιβιέ Πι, οι μετακλήσεις που θα λαμπρύνουν με διεθνή αέρα το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τις περισσότερες εξ αυτών παραστάσεις να εγγυώνται τα πρώτα sold out του καλοκαιριού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter