«Πόλεμος» ΕΕ – Μασκ για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από το Twitter

«Πόλεμος» ΕΕ – Μασκ για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από το Twitter

Mε κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα η Κομισιόν τον εκκεντρικό μεγιστάνα και νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, καθώς το Twitter προχώρησε στον αποκλεισμό αμερικανών δημοσιογράφων που αναφέρονται στον ίδιο και στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος αξιών και διαφάνειας της Κομισιόν, δήλωσε μέσω Twitter ότι η είδηση για τον «αυθαίρετο αποκλεισμό των δημοσιογράφων στο Twitter είναι ανησυχητική».

«Ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες απαιτεί σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», είπε η Γιούροβα. «Αυτό ενισχύεται στο πλαίσιο του #MediaFreedomAct. Ο Elon Musk θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό» συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το Twitter ανέστειλε αιφνιδιαστικά πολλά προφίλ δημοσιογράφων που «καλύπτουν» τα πεπραγμένα του Έλον Μασκ, μεταξύ των οποίων ο ανταποκριτής του CNN Ντόνι Ο’ Σάλιβαν και ο Ράιαν Μακ, δημοσιογράφος στους New York Times.

Η κατηγορία ήταν ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι παραβίασαν την πολιτική του Twitter σχετικά με το «doxxing» ή την έκθεση των πληροφοριών ενός ατόμου.

Προηγουμένως, ο λογαριασμός ElonJet, ο οποίος παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού τζετ του Μασκ χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης, ανεστάλη από το Twitter.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Με απόφαση του Ίλον Μασκ, ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter επανέρχεται σε λειτουργία

Ο Έλον Μάσκ… πολιτεύεται

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter