Πόλεμος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους νέους ΓΓ στα υπουργεία – Ανακαλούνται οι προκηρύξεις για 22 θέσεις ευθύνης

Πόλεμος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους νέους ΓΓ στα υπουργεία – Ανακαλούνται οι προκηρύξεις για 22 θέσεις ευθύνης

Δεν υπήρξε καμιά «φωτογραφική» προκήρυξη αναφορικά με την επιλογή νέων Γενικών Γραμματέων και Τομεακών Γραμματέων στα υπουργεία ξεκαθαρίζει με δημόσια παρέμβασή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Ολγα Γεροβασίλη. 

Με ευθείες βολές κατά της ΝΔ για πολιτική της …καταστραφολογίας και εκμετάλλευσης της δημόσιας διοίκησης ως αιχμή του δόρατος κατά της κυβέρνησης, η κυρία Γεροβασίλη απορρίπτει τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κομματικού κράτους μέσω κατάληψης θέσεων στα ανώτατα κλιμάκια από τα «παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ».

Εστιάζοντας στην τοποθέτηση ανώτατων στελεχών στα υπουργεία, μέσω ΑΣΕΠ, εξηγεί ότι ότι από τις 69 προκηρύξεις, οι διαδικασίες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί, θα ανακληθούν 22 όχι για άλλο λόγο αλλά για να υπάρξει η προσθήκη ενός κριτηρίου ως μίνιμουμ για να μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση συμμετοχής. Στις νέες προκηρύξεις γι αυτές τις θέσεις γενικών και ειδικών τομεακών γραμματέων θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους έχουν προϋπηρεσία έως 20 χρόνια (πριν ήταν από 10 έτη έως 20 έτη), με καθορισμό μοριοδότησης, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των προσοντούχων οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση ευθύνης.

Όλα αυτά διευκρινίστηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (27.6.2018) η κυρία Γεροβασίλη με τον πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Christophe Chantepy, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Δημοκρατία της Γαλλίας αναφορικά με τη βελτίωση της λειτουργίας της ελληνικής Δημόσιας Διοίκηση.

Οι εμπειρογνώμονες του γαλλικού Δημοσίου, μέσω της «Expertise France», σε συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες , μελέτησαν μεταξύ άλλων τις 69 προκηρύξεις οι οποίες εκδόθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας κρίσεων για τους Διοικητικούς, Τομεακούς, και Ειδικούς Τομεακούς Γραμματείς και εντόπισαν «τρωτά», κυρίως ως προς τα ελάχιστα κριτήρια τα οποία είχαν τεθεί για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων για τις θέσεις.

Ωστόσο, όταν η κυρία Γεροβασίλη, ρωτήθηκε από το « Documento» αν εντοπίστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να υπήρξαν «φωτογραφικές» προκηρύξεις, η υπουργός ήταν κατηγορηματική. «Αυτό δε συνέβη», είπε. Όπως εξήγησε, εκτός άλλων «δεν άφηνε περιθώριο ο νόμος να συμβεί».

Υπογράμμισε ότι έχει απαντήσει ήδη στην αντιπολίτευση γι αυτά τα θέματα, το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει διευκρινίσει ότι στην αρχή έδωσε αριθμό υποψηφίων, για τέσσερις μόνο από τις 69 προκηρύξεις, κάτι το οποίο έγινε μια ημέρα και αμέσως μετά, επανόρθωσε ως προς το χειρισμό. Φάκελος δεν δόθηκε ουδέποτε, σε κανένα υπουργείο και υπουργό, είπε η κυρία Γεροβασίλη. Αρα, σημείωσε η υπουργός αφήνοντας αιχμές, όποιος λέει για «φωτογραφικό» , «το λέει έτσι στον αέρα, δεν έχει αποδείξεις γι αυτό. Κι αν στο τέλος, όταν όλα θα έχουν βγει στη δημοσιότητα, και κριθεί τότε ελάτε να το ξανασυζητήσουμε. Αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν συνέβη. Γιατί δε άφηνε το περιθώριο και ο νόμος να συμβεί αυτό». Μάλιστα, ανέφερε ότι «κάποια στελέχη πολύτιμα για την κυβέρνηση σήμερα» και κάποιοι από τους σημερινούς γραμματείς σε υπουργεία , όπως ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, δεν μετείχαν καν στη διαδικασία, δεν έχουν υποβάλει καν αίτηση. Επομένως, κατέληξε, για να πει κάποιος για «φωτογραφικό» το λέει «είτε για να ρίξει μια μπαλωθια στον αέρα ή έχει ο ίδιος τους φακέλους . Ας απαντήσει».

Με την προσθήκη διευρυμένου κριτηρίου συμμετοχής (Προϋπηρεσία από 1-20 έτη) και με νέα μοριοδότησης επαναπροκηρύσσονται οι εξής θέσεις σε εννιά υπουργεία:

Γάλλος Πρέσβης προς Ολγα Γεροβασίλη: Κανεις «καλή δουλειά» στο δημόσιο

Μέσω της «Expertise France» και με την εποπτεία της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Κομισιόν, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί δράσεις στη δημόσια διοίκηση για την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου.

«Στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είμαστε πεπεισμένοι ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν δείγματα γραφής και ουσιαστικές κινήσεις στην πανεθνική προσπάθεια για ένα άλλο κράτος. Ένα κράτος που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη. Ένα κράτος που το είχαμε διαχρονικά ανάγκη και είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να το ‘χουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Chantepy εστίασε στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο για την ενδυνάμωση των λειτουργιών που θα βοηθήσουν να εις όφελος των πολιτών , όπως είπε, αλλά και για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι κάνει «πολύ καλή δουλειά».

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής νέων Διοικητικών Γραμματέων στα Υπουργεία, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε αποτέλεσε κομβική επιλογή. «Αποκομματικοποιούμε τη Δημόσια Διοίκηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι θέσεις Γενικών Γραμματέων μέχρι σήμερα ήταν επιλογής του κάθε υπουργού. «Αυτό παύει και μαζί του παύει να υπάρχει εξάρτηση της Διοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς.Όλα αυτά και πολλά άλλα τα πετύχαμε έχοντας στο πλευρό μας την πολύτιμη βοήθεια της φίλης Γαλλίας», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter