«Πόλεμος» Μιχαηλίδου – «Χαμόγελου του Παιδιού»: «Έγινε καταγγελία για κακοποίηση και κακοδιαχείριση» (Video)

«Πόλεμος» Μιχαηλίδου – «Χαμόγελου του Παιδιού»: «Έγινε καταγγελία για κακοποίηση και κακοδιαχείριση» (Video)

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της Δόμνας Μιχαηλίδου και της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού». Η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων αφήνει σαφείς αιχμές για «μη χρηστή διαχείριση» 20 εκατομμυρίων πλεονάσματος ενώ ο ο προέδρος της ΜΚΟ, Κώστας Γιαννόπουλος, απαντά πως είναι ψευδείς ισχυρισμοί και ότι πρόκειται για «σκευωρία».

Δείτε επίσης: Χαμόγελο του Παιδιού: Τι απαντά για τον οικονομικό έλεγχο σε ακίνητα και λογαριασμούς του

Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Πέμπτης, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία. «Έλαβα την καταγγελία για μη χρηστή διαχείριση και συγκεκριμένα κακοδιαχείριση και διαβίβασα την καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, επίσης: «πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά».

Επίσης, σημείωσε ότι έχει στείλει καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και για ιδιωτικές και για δημόσιες δομές, είπε ότι η «κακοποιητική συμπεριφορά είναι οριζόντια»  σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. Παράλληλα, τόνισε πως: «αυτήν την στιγμή, η Πολιτεία είναι δίπλα στα ιδρύματα. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο».

Μάλιστα, είπε ότι: «3 στις 4 δομές για παιδιά είναι ιδιωτικές, όμως 3 στις 4 υιοθεσίες γίνονται από τις δημόσιες δομές».

 

Η απάντηση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Από την πλευρά του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω ανακοίνωσης απαντά λέγοντας πως έχει λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «Τιτάνια», με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: «Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό».

Ολόκληρη η απάντηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter