Πόλεμος στην Ουκρανία: 870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: 870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους

Η ουκρανική υπηρεσία συνοριοφυλάκων ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον 870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή, 25.000 έως 30.000 Ουκρανοί την ημέρα επιστρέφουν στη χώρα τους. Αντίθετα με τις προηγούμενες ημέρες, όταν αυτοί ήταν κυρίως άνδρες, τώρα είναι επίσης γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Αντρίι Ντεμτσένκο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επικαλούμενο στοιχεία της Εθνικής υπηρεσίας συνοριοφυλάκων αναφέρει συγκεκριμένα πως 537.000 Ουκρανοί έχουν επέστρεψαν στα σπίτια τους .

Τουλάχιστον 4,6 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φύγει από τη χώρα τους μετά την εισβολή από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 5 Απριλίου.

Συνολικά ως εκ τούτου σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι, το ένα τέταρτο και πλέον του πληθυσμού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε διασχίζοντας τα σύνορα για να πάνε στις γειτονικές χώρες, είτε βρίσκοντας καταφύγιο κάπου αλλού στην Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter