Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναταραχές στο Ντονμπάς – Εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη από τους Ουκρανούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναταραχές στο Ντονμπάς – Εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη από τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίνα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Πρόκειται για μια πόλη με περισσότερους από 18.000 ανθρώπους περίπου 350 μίλια (560 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Αποτελεί την  πρώτη πόλη που καταλήφθηκε στα ανατολικά.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η πόλη «βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Έχουν εισέλθει στην πόλη», όπως δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιοχής Λουχάνσκ, σε ενημέρωση την Τρίτη. «Οι υπερασπιστές μας έπρεπε να αποσυρθούν. Έχουν εδραιωθεί σε νέες θέσεις και συνεχίζουν να πολεμούν τον ρωσικό στρατό», συνέχισε. Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί «από όλες τις πλευρές».

Στα νοτιοανατολικά της χώρας η πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις φαίνεται αν περιπλέκει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι δύσκολο να ειπωθεί πότε θα επαναληφθούν οι απευθείας συνομιλίες, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Ο πολιτικός αξιωματούχος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Reuters, ενώ υπογράμμισε ότι πιστεύει πως η Μόσχα ποντάρει στην ενίσχυση των στρατιωτικών θέσεων της σε μια νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει στην ανατολική Ουκρανία.

«Προφανώς, με φόντο την τραγωδία της Μαριούπολης, η διαδικασία διαπραγμάτευσης έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκη», είπε συγκεκριμένα ο Ποντολιάκ μιλώντας για το νότιο λιμάνι απ’ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ξένοι μισθοφόροι εξαναγκάστηκαν να παραδοθούν και να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Διαμόρφωση» του πεδίου από τη Ρωσία βλέπουν οι ΗΠΑ – Μη εφικτή προς το παρόν η εκεχειρία λέει ο ΟΗΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter