Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Ηχούν ξανά οι σειρήνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Ηχούν ξανά οι σειρήνες

Νέες εκρήξεις σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου. Οι κάτοικοι ζουν υπό ένα συνεχιζόμενο καθεστώς τρόμου αγωνιώντας για το κάθε λεπτό ενώ τρέχουν σε καταφύγια για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν. Το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι, στο ανατολικό Κίεβο.

 

Η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο:

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χάρκοβο

Νωρίτερα το μεσημέρι, σφοδρές ήταν οι μάχες στο Χάρκοβο με τις ρωσικές δυνάμεις να πολιορκούν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων σήμερα το πρωί, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χεράσενκο.

«Το Χαρκίβ υπέστη μόλις μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν», σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, με λάμψεις και εκρήξεις από τα πυρομαχικά.

Παρά τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς, οι στρατιωτικές πιέσεις δεν έχουν τα αναμενόμενα για τους Ρώσους αποτελέσματα αφού οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά.

Τα βίντεο από τις επιθέσεις είναι συγκλονιστικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter