Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων – Η Ρωσία περιορίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων – Η Ρωσία περιορίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους ουκρανούς και τους ρώσους διαπραγματευτές στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδεται, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει «δραστικά» την στρατιωτική της δραστηριότητα στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκιφ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

«Μη φάτε, μην πιείτε»

Νωρίτερα, οι ουκρανοί διαπραγματευτές με τη Ρωσία δεν πρέπει να φάνε ή να πιούνε κάτι έπειτα από την πληροφορία για δηλητηρίαση του ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, προειδοποίησε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Εφιάλτης για 34η ημέρα – Νέες διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη – Βρετανία: Η Μόσχα στέλνει μισθοφόρους

“Συμβουλεύω όσους θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάνε και να μην πιούνε τίποτα και κατά προτίμηση να μην ακουμπήσουν καμία επιφάνεια”, είπε ο Κουλέμπα όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη χωρίς χειραψίες μεταξύ των μελών των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Σύμφωνα με δύο πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις συνομιλίες συμμετέχει και ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας – οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες– αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα έχουν αποτελέσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter