Πολεμος στην Ουκρανία: Ονόματα 620 «Ρώσων πράκτορων» δημοσιεύει το Κίεβο – Καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών

Πολεμος στην Ουκρανία: Ονόματα 620 «Ρώσων πράκτορων» δημοσιεύει το Κίεβο – Καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, η οποία διαδέχτηκε τη διαβόητη KGB μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης,  έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα στοιχεία επαφής 620 ανθρώπων, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια φέρονται να είναι πράκτορες της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και εμπλεκόμενοι σε «εγκληματικές δραστηριότητες» στην Ευρώπη καθώς καταγράφονται στα κεντρικά της υπηρεσίας αυτής, στη Μόσχα.

Η Ρωσία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει ή απορρίψει την ύπαρξη της συγκεκριμένης λίστας, ενώ το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες.

Παρόλα αυτά η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε σχετική ανάρτηση, στη ρωσική γλώσσα, από τον επίσημο ιστότοπό της.

Αυτοί οι «εργαζόμενοι για την FSB της Ρωσίας» εμπλέκονται σε «εγκληματικές δραστηριότητες» στην Ευρώπη, υποστηρίζει το Κίεβο, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τα υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξαν. Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία της έδρας της FSB στη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Ζιτόμιρ της Ουκρανίας, που χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία του ουκρανικού στρατού.

Επιπλέον υπογράμμισε πως τις τελευταίες 24 ώρες ο ρωσικός στρατός έπληξε 42 ουκρανικούς στόχους.

Ωστόσο αυτή αποτελεί ακόμα μια αναφορά την οποία το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter