Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

Οι δυο τους συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει τον Ουκρανό πρόεδρο, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών καθώς επίσης και για την εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Επίσης, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter