Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τέσσερις Ευρωπαίους ηγέτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τέσσερις Ευρωπαίους ηγέτες

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κεντρικό αντικείμενο στην συζήτησή τους αποτέλεσαν οι επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον Ουκρανών αμάχων.

Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος συνομίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας προκειμένου να απαντήσουν και να συντονιστούν απέναντι στη ρωσική εισβολή. Στα τέλη της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνόδους του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Πολωνία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, σκοπεύει να ρωτήσει τον Πολωνό ομόλογό του, τον Αντρέι Ντούντα, τι άλλο μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να στηρίξουν τις προσπάθειες της Πολωνίας σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter