Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό κατάληψη το λιμάνι της Μαριούπολης – Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Ουκρανία δηλώνει ο Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό κατάληψη το λιμάνι της Μαριούπολης – Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Ουκρανία δηλώνει ο Λαβρόφ

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο επικεφαλής της αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντνιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του κατέλαβαν το λιμάνι της Μαριούπολης. «Όσον αφορά στο λιμάνι της Μαριούπολης, έχει τεθεί ήδη υπό τον έλεγχό μας», ανέφερε στον αέρα του Channel One ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Παράλληλα η Ουκρανία ισχυρίζεται πως έχουν διαπραχθεί περισσότερα από 5.800 «εγκλήματα επίθεσης και εγκλήματα πολέμου» από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη. «Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «τα μισά» από τα μέλη της οποίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα δήλωσε δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι τους επόμενους γύρους ειρηνευτικών συνομιλιών. Ενώ οι Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν φαίνεται να επισπεύδονται κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να μην συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση όταν οι πλευρές συναντηθούν ξανά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter