«Πόλεμος» Super League – ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών σε μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

«Πόλεμος» Super League – ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών σε μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

Στην επίσημη ανακοίνωσή της μετά το τέλος της σημερινής (29/4) τηλεδιάσκεψης, η Superleague είχε αναφερθεί σε αίτημα που θα έκανε προς την ΕΠΟ κατόπιν συμφωνίας των μελών της (με ψήφους 8-6) να μη αφαιρούνται βαθμοί για τις ομάδες που δεν θα έπαιρναν αδειοδότηση ενόψει της νέας σεζόν. Να παρέμενε δηλαδή μόνο η απαγόρευση μεταγραφών.

Όμως πριν ακόμα κατατεθεί το συγκεκριμένο αίτημα στην Ομοσπονδία, έγινε γνωστό ότι η ΕΠΟ αποφάσισε ήδη να αφαιρούνται τελικά 3 βαθμοί (αντί έξι που ίσχυε ως τώρα) από ΠΑΕ δίχως αδειοδότηση, υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση που είχε καταθέσει στη Λίγκα, ο ΠΑΟΚ.

«Πραξικοπηματική ενέργεια»

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που πάρθηκε σήμερα με ψήφους 12-5, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κάποιες ΠΑΕ που έκαναν λόγο για «πραξικοπηματική» ενέργεια εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Μάλιστα λίγο αργότερα υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Superleague, ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος μάλιστα προχώρησε και σε δήλωση μέσω της οποίας καυτηρίασε την επιλογή της ΕΠΟ να αγνοήσει την εισήγηση του Συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Δάρα:

«Η απόφαση της ΕΠΟ να μην δεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ και να θεσπίσει ως ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ την αφαίρεση 3 βαθμών και την απαγόρευση μεταγραφών, παρά και την σύσταση του υπεύθυνου αδειοδότησης να μην ισχύσει για φέτος η αφαίρεση βαθμών, επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς την διοργανώτρια των πρωταθλημάτων και των αποφάσεων της.

Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτηση μου από αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, διαμαρτυρόμενος για την πραξικοπηματική και κατευθυνόμενη ενέργεια της ΕΠΟ, η οποία για πρώτη φορά αγνόησε τη σχετική εισήγηση της Σούπερ Λιγκ την οποία διαβίβασε ο πρόεδρος της.

Τελικά οι αποφάσεις που παίρνουμε κατά πλειοψηφία στη Σούπερ Λιγκ δεν παίζουν κανένα ρόλο για την ΕΠΟ και εντός μισής ώρας αλλάζουν. Προφανώς πρόκειται για κατευθυνόμενες αποφάσεις».

Την πρόταση που έγινε στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας υπερψήφισαν ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός, ενώ υπέρ της αφαίρεσης τριών βαθμών ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Υπέρ τάχθηκαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Λίγκας. Δηλαδή, οι κ.κ. Μηνάς Λυσάνδρου, Μάκης Γκαγκάτσης, Τάκης Αγραφιώτης, Βαγγέλης Ασλανίδης, συν το μέλος της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter