Πόλη ελεύθερη covid, Πόλη η «freeblame»

Πόλη ελεύθερη covid, Πόλη η «freeblame»

O νεοφιλελευθερισμός σαν κοινωνικό μοντέλο, αλλά και σαν οικονομική θεωρία, έχει δύο βασικές αξίες, την απομύζηση του κράτους και την εκμετάλλευση του ανθρώπου, επειδή υποστηρίζει πως όλα τα ρυθμίζει η αγορά, έτσι, αυτόματα, και πρέπει να την αποδεχόμαστε όπως τα αξιώματα στα μαθηματικά!!

Όταν όμως μας πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι και δεν υπάρχει άτλαντας να τον σηκώσει, τότε αρχίζουν να χρησιμοποιούν το τρίτο αξίωμα τους, την μεταφορά ευθυνών σε όλους τους άλλους.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη αυτή την περίοδο με την πανδημία. Το καλοκαίρι έβγαιναν στις κάμερες και δήλωναν με περισσό θράσος «Θεσσαλονίκη freecovid»,μόλις ο Μωυσής διαπίστωσε ότι αυτό είναι βάρος που δεν πρέπει να του φορτωθεί, τα έριξε στους ομοϊδεάτες του της αυτοδιοίκησης.

Φυσικά επειδή κανένας δεν θέλει να γίνει στόχος τώρα που όλα έχουν αφεθεί στην τύχη, τώρα που δεν τολμούν να δηλώσουν ότι η δημιουργία ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά, άρχισε πλέον το παιδικό παιχνίδι που λέγεται κρυφτό και ενίοτε το παίζουν και μεγάλοι.

Βγήκε ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ πριν τρεις μέρες μετά το δόσιμο του lagaster και δημόσια είπε «εμείς κάναμε προτάσεις και είπαμε, άλλοι δεν μας άκουσαν», για να μην μπει στο κάδρο που είχε φτιάξει ο αρχηγός του και κρύφτηκε.

Και εχθές κατά την διάρκεια σύσκεψης, τηλεοπτικής φυσικά, ο πρώτος άνθρωπος της πόλης όταν ρωτήθηκε είπε «όχι εγώ, άλλος αυτοδιοικητικός» ,και μπαίνει το ερώτημα, να γελάσουμε, να οργισθούμε, να βγούμε όλοι για να φωνάξουμε;; Τέρμα το δούλεμα πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και ο ένοικος της Αγ. Δημήτριου προφανώς δεν είναι σε καραντίνα!!!

Κάθε μέρα η Θεσσαλονίκη είναι το κεντρικό θέμα λόγω του covid και φυσικά επιλεκτικά, γιατί έτσι επιβάλει το μοντέλο τους, δεν θα μιλάνε οι κακοί και αυτοί που λένε τι δεν έγινε, τι πρέπει να γίνει και πως θα σωθούμε οι υπόλοιποι .

Ήταν πλέον ορατό το θέμα που θα προέκυπτε στην Θεσσαλονίκη από πριν, με δύο νοσοκομεία λιγότερα από αυτά που είχε (λοιμωδών και Παναγίας στην Κρήνη),πως δεν θα ήταν εύκολο να αντιμετωπισθεί η κρίση, αλλά και κανείς δεν έλεγε τι θα γίνει.

Σαν τους αστρολόγους που προβλέπουν αλλά λύση δεν προτείνουν.

Και για να μη πει κανείς ποιος τα έκλεισε, να θυμίσω πως ήταν αυτός που δεν ήθελε να του πάρει την δόξα ο Tomsen.

Για να μην θυμόμαστε όμως δυσάρεστα γεγονότα, πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας με αφορμή αυτά που μας συμβαίνουν, γιατί αυτά είναι που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Όσοι εξαπάτησαν τους πολίτες με κούφια λόγια, πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει…εξήγγειλαν παρεμβάσεις και δεν διευκρίνισαν εάν εννοούσαν την συρρίκνωση των δρόμων και την λατρεία σε αγάλματα που δεν έχουν καμία θέση στην πόλη, και που ευτυχώς κάποιος είχε την τόλμη να τα βάλει στις αποθήκες,εκεί που είναι η θέση τους!!

Θέλω να ακούσω πράγματι τι σκέφτονται, γιατί αν είναι αυτά που ακούστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο, η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το κόκκινο, και βαδίζει στο άγνωστο χωρίς καν ελπίδα !!

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι μέλος της Κ.Ε.Α.ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter