Πολικό ψύχος στη Βρετανία με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -23 βαθμούς Κελσίου

Πολικό ψύχος στη Βρετανία με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -23 βαθμούς Κελσίου

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 26 ετών, καθώς πλήττεται από κύμα ψύχους που προέρχεται από τη Ρωσία και έριξε τις θερμοκρασίες στα σκωτσέζικα Χάιλαντς στους 23 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

Η θερμοκρασία στο χωριό Μπρέιμαρ έπεσε στους -23 βαθμούς Κελσίου στις 08:13 (τοπική ώρα, 11:13 ώρα Ελλάδας), η οποία είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1995 και η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί μήνα Φεβρουάριο στη Βρετανία από το 1955, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

«Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι η περασμένη νύχτα ήταν η πιο ψυχρή νύχτα του Φεβρουαρίου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23 Φεβρουαρίου 1955, περιλαμβανομένου και του χειμώνα του 1962/1963», ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας.

Μεγάλα τμήματα της Βρετανίας έχουν καλυφθεί με χιόνι εδώ και μέρες αφότου το κύμα ψύχους έφθασε από τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία: δρόμοι έχουν αποκλεισθεί, το συντριβάνι στην πλατεία Τραφάλγκαρ πάγωσε και παιδιά κάνουν έλκηθρο στα πάρκα του Λονδίνου.








Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter