Πολίτες-κομπάρσοι οι Αθηναίοι: Ο ΗΣΑΠ μετατρέπεται σε μέσο «αποκλειστικά» για κατόχους εισιτηρίου του Conference League

Πολίτες-κομπάρσοι οι Αθηναίοι: Ο ΗΣΑΠ μετατρέπεται σε μέσο «αποκλειστικά» για κατόχους εισιτηρίου του Conference League

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από την απόφαση του ΗΣΑΠ, προφανώς σε αγαστή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία να κλείσει τις πύλες του προς τους κατοίκους της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 29 Μαίου 2024 κλείνει τις πύλες του σε όλο το κοινό πλην εκείνων που θα έχουν εισιτήριο για τον αγώνα Ολυμπιακού-Φιορεντίνα από τον σταθμό του Φαλήρου έως τον Περισσό από τις 6 το απόγευμα.

Το πρώτο ερώτημα είναι πως θα μπορούν να κινηθούν όσοι πολίτες θα πρέπει να κινηθούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα για τις εργασίες τους, για τις υποχρεώσεις τους, για τις ανάγκες τους. Και η απόσταση είναι μεγάλη όπως βλέπουμε στον χάρτη που ακολουθεί.

Ιδιαίτερα όταν το μέσο αυτό χρησιμοποιείται κατ’ εξοχήν από τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Αυτά δεν θα καταγραφούν ως «ταλαιπωρία» των Αθηναίων όμως. Αυτά θα καταγραφούν ως «success story». Μόνο όταν ξαναγίνει κάποια απεργία θα ανθίσουν ξανά τα ρεπορτάζ για τους Αθηναίους που «πρέπει να οπλιστούν με υπομονή».

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την κατάσταση της ήδη υπάρχουσας γραμμής η οποία σε αντίθεση με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, η γραμμή 1 μαζί με τους συρμούς της έχει αφεθεί στην τύχη, με βαγόνια που διαλύονται και αποτελούν ντροπή για μια πόλη που θέλει να διαφημίζει τον τουρισμό της.

Αλήθεια δεν υπήρχε κάποια εναλλακτική λύση ή απλά δεν έχουν κάνει τίποτα ως τώρα όσον αφορά την φύλαξη, την αστυνομική προστασία, αλλά και τις ίδιες τις υποδομές και παραδέχονται την ανικανότητά τους;

Αλλά ξεχάσαμε… τη γραμμή 1 δεν την χρησιμοποιούν ούτε οι συνομιλητές του κυρίου Μητσοτάκη, ούτε οι επιχειρηματίες που τον στηρίζουν.

Ίσως λίγοι ψηφοφόροι του κυβερνόντος κόμματος αλλά και αυτό δεν είναι βέβαιο!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter