Πολίτες του Ισραήλ καλούν σε τερματισμό των αιματηρών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων

Πολίτες του Ισραήλ καλούν σε τερματισμό των αιματηρών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων

Εκατοντάδες πολίτες του Ισραήλ δηλώνουν την εναντίωσή τους στις ενέργειες της κυβέρνησης Νετανιάχου, ζητώντας με ανοιχτή επιστολή προς τη διεθνή κοινότητα τον τερματισμό των επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του mondoweiss.net στην επιστολή τους σημειώνουν ότι: «Εμείς, οι Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ δηλώνουμε την ξεκάθαρη εναντίωσή μας στις ενέργειες της κυβέρνησης. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το απολυταρχικό καθεστώς και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει σε υπεράσπιση των Παλαιστινίων της Γάζας, της Δυτικής Όχθης, της Ιερουσαλήμ, της Γαλιλαίας, της Νεγκέβ και κατά μήκος των ιστορικών εδαφών της Παλαιστίνης».

Παράλληλα, στην επιστολή που συνέταξαν 200 και πλέον Εβραίοι πολίτες, μιλούν για ρατσιστικές συμπεριφορές που αποτελούν «τον ακρογωνιαίο λίθο του ισραηλινού καθεστώτος που στόχο έχει να εξολοθρεύσει τους Παλαιστίνιους, την ιστορία τους αλλά και την εθνική τους ταυτότητα». Συν τοις άλλοις γίνεται λόγος «για συνεχιζόμενες ενέργειες εθνοκάθαρσης, με βομβαρδισμούς σπιτιών, βάρβαρες στρατιωτικές επεμβάσεις, άρνηση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή μίας σειράς ρατσιστικών νόμων.».

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειες να “αρπάξει” οικίες Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει την τοποθέτηση Εβραίων μετοίκων, ούτως ώστε να ολοκληρώσει την “εβραιοποίηση” της πόλης, μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 1967».

Οι πολίτες που υπογράφουν την επιστολή καταλήγουν τονίζοντας πως: «Ως μονάδες που ανήκουν στην πλευρά των εκμεταλλευτών, έχουμε κάνει προσπάθειες επί σειρά ετών για να αλλάξουμε τα όσα πιστεύει η κοινή γνώμη στο Ισραήλ, με στόχο να αλλοιώσουμε τις ρατσιστικές βάσεις που επικρατούν. Πλέον, έχουμε οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατο να αλλάξουμε την κατάσταση χωρίς εξωτερική παρέμβαση».

«Για τον λόγο αυτόν καλούμε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει άμεσα ώστε να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα, να υιοθετηθούν τα αιτήματα των Παλαιστινίων και να φτάσουμε σε μία δίκαιη και δημοκρατική λύση για τις δύο πλευρές», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι 200 και πλέον πολίτες του Ισραήλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter