Political Stencil: Ο δρόμος έχει (και) τη δική τους ιστορία

Political Stencil: Ο δρόμος έχει (και) τη δική τους ιστορία

Γκραφίτι με φαντασία, χιούμορ και πολιτική ευαισθησία.

Οι παρεμβάσεις της ομάδας Political Stencil δημιουργούν ένα σημαντικό ρήγμα στην αντίληψη που θέλει «καθαρές» πόλεις, δρόμους άδειους από διεκδικήσεις και εξευγενισμένες γειτονιές έτοιμες για εμπορική εκμετάλλευση. Η ομάδα παρεμβαίνει σε διαδηλώσεις και απεργίες, διαφημιστικές πινακίδες, μάντρες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μπάνερ, κολόνες και μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Χρησιμοποιεί μοτίβα και εικόνες από τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλωσσολογία και την κοινωνική σημειωτική, κάνει τις λέξεις παιχνίδι, γράφει λίγα για να μεταδώσει πολλά. Οι Political Stencil κινούνται στο ενδιάμεσο μεταξύ πολιτικής και αισθητικής παρέμβασης και σε κάθε νέο έργο τους δίνουν μεγάλη σημασία στο πώς και τι απεικονίζεται. Το συνειδησιακό «σκούντημα» στους περαστικούς, η στιγμιαία έστω αφύπνιση που παράγει μια εικόνα σε έναν τοίχο δεν είναι ασήμαντη υπόθεση. Οπως ανέφεραν και σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου τους, οι δράσεις τους αποτελούν κομμάτι του προοδευτικού/ ριζοσπαστικού κόσμου, των καταλήψεων και των στεκιών, των παιδιών που αράζουν στις πλατείες.

2018, Πάτρα Θανάσης Βέγγος

2018, Θήβα Φυλακές Ελεώνα

2015, Γιάννενα – Βαγγέλης Γιακουμάκης

2019, Μεταξουργείο Liberté, égalité, pisokolité

2013, Βικτώρια Στον σταθμό του ηλεκτρικού

2017, Κηφισιά Τα καλύτερα έρχονται

2019, Εξάρχεια Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie

2015, Αθήνα Απεργία της 3ης του Δεκέμβρη 2015

INFΟ

5 χρόνια δράσης Political Stencil, Εκδόσεις στο Περιθώριο

Σημεία πώλησης: Ναυτίλος, Αλφειός, Λοκομοτίβα, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Solaris, Εναλλακτικό, Φαρφουλάς, Bibliothèque, Πολιτεία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter