Politico: Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία δύο υπόπτων του Qatargate, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Politico: Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία δύο υπόπτων του Qatargate, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έρευνα στα γραφεία των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα διεξήγαγε η βελγική αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με το Politico.

Δείτε επίσης: Politico: «Το νέο αφήγημα της Εύας Καϊλή και οι αναφορές περί συνωμοσιών και Pegasus»

Το δημοσίευμα επικαλείται δύο μάρτυρες, και αναφέρει ότι αρκετοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του ιταλού και του βέλγου ευρωβουλευτή το μεσημέρι στον 15ο όροφο του κτιρίου «Αλτιέρο Σπινέλι» του κοινοβουλίου.

Ο Έρικ φαν Ντόισε, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, επιβεβαίωσε ότι οι νέες έφοδοι πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στο κοινοβούλιο. Οι αρχές κατηγόρησαν και τους δύο ευρωβουλευτές ότι συνδέονται με φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας που εμπλέκει χώρες όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.

Επιστροφή στα καθήκοντα

Ο Ταραμπέλα επανήλθε πρόσφατα στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής αφού πέρασε μήνες στη φυλακή και κατ’ οίκον περιορισμό μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους. Το γραφείο του, το οποίο σφραγίστηκε από την αστυνομία μαζί με του Κοτσολίνο τον Φεβρουάριο, άνοιξε τώρα ξανά για να του επιτρέψει να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο. Ο Κοτσολίνο, ωστόσο, έχει ασκήσει έφεση για την έκδοσή του στο Βέλγιο από την Ιταλία και το γραφείο του παρέμεινε σφραγισμένο μετά τις νέες εφόδους την Τρίτη.

Και οι δύο ευρωβουλευτές εκδιώχθηκαν από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά τη σύλληψή τους και διατήρησαν το τεκμήριο της αθωότητάς τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών.

Κόντρα στη δυναμική

Η εξέλιξη ήρθε σε μια στιγμή που η δυναμική φαινόταν να εξαντλείται από την έρευνα του Qatargate, με όλους τους κύριους ύποπτους, εκτός από τον Κοτσολίνο και τον φερόμενο ως αρχηγό Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, να ελευθερώνονται από τη φυλακή και τον κατ’ οίκον περιορισμό. Η άλλη ευρωβουλεύτρια που κατηγορείται για διαφθορά στο σκάνδαλο, η Εύα Καϊλή, επιχειρεί να κάνει μια απίθανη πολιτική επιστροφή.

Η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδρομές, σημειώνοντας μόνο ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter