Politico: Η ΕΕ ιδρύει ακαδημία κατασκόπων και την αναλαμβάνει η Ελλάδα

Politico: Η ΕΕ ιδρύει ακαδημία κατασκόπων και την αναλαμβάνει η Ελλάδα

Σε συμφωνία για μια κοινή αμυντική συνεργασία που θα περιλαμβάνει 17 σχέδια για την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων, φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να προχωρούν οι υπουργοί Άμυνας των 25 χωρών – μελών.

Όπως αναφέρει το Politico την ακαδημία εκπαίδευσης κατασκόπων θα αναλάβουν από κοινού η Ελλάδα και Κύπρος.

Oι υπουργοί των 25 χωρών-μελών της ΕΕ (σ.σ. χωρίς Δανία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο) καλούνται να αποφασίσουν για ένα σύμφωνο μόνιμης συνεργασίας (PESCO), για την άμυνα των χωρών.

Μεταξύ των 17 πρότζεκτ που έχουν συμφωνηθεί είναι και η δημιουργία κοινής ακαδημίας εκπαίδευσης πρακτόρων. Η ίδρυση της αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών για την άμυνα της ΕΕ.

Η Αθήνα αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο καθώς θα αναλάβει την εκπαίδευση του οργανισμού πληροφοριών της ΕΕ με τη βοήθεια της Κύπρου και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Politico.

Την ίδια ώρα, η χώρα μας θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την εκπαίδευση πιλότων ελικοπτέρων που θα έχουν αποστολή να επιχειρούν σε δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter