Politico: «Η Ιταλία εκλέγει την πιο δεξιά κυβέρνηση από την εποχή Μουσολίνι»

Politico: «Η Ιταλία εκλέγει την πιο δεξιά κυβέρνηση από την εποχή Μουσολίνι»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η επικράτηση του ακροδεξιού κόμματος «Fratelli d’ Italia» στις ιταλικές εκλογές. Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι ηγείται του ακροδεξιού συνασπισμού κομμάτων που θα συγκροτήσουν, όπως όλα δείχνουν, την επόμενη κυβέρνηση στη γειτονική χώρα, μαζί με τους Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι.

Η είδηση της επικράτησης Μελόνι στις ιταλικές εκλογές «συνδέθηκε» με την εποχή του Μπενίτο Μουσολίνι, ελέω της ακροδεξιάς ρητορικής της 45χρονης πολιτικού και μέλλουσας πρωθυπουργού της Ιταλίας. Δεν είναι λίγα τα διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσά τους και το Politico, που επισημαίνουν ότι η χώρα θα έχει την πιο δεξιά κυβέρνηση από την εποχή του «Ντούτσε».

Για το Politico, το εν λόγω αποτέλεσμα «εγείρει σειρά σοβαρών ερωτημάτων σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της Ιταλίας, τόσο σε εσωτερικά όσο και εξωτερικά ζητήματα. Η ακροδεξιά θα πάρει τα ηνία της χώρας σε μία κρίσιμη περίοδο για την τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εκτοξεύει την ακρίβεια, τεστάροντας τα όρια της Δύσης απέναντι στη Μόσχα».

«Ξαφνικά έρχονται στο προσκήνιο διχαστικές πολιτικές, με την παρουσία της Μελόνι να εισάγει στο τραπέζι των συζητήσεων μία άκρως ενοχλητική παρουσία στα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια των Βρυξελλών, όσον αφορά τον τομέα λήψης αποφάσεων.

Το Politico φιλοξενεί δηλώσεις πολιτικών αναλυτών, που σημειώνουν ότι το τελικό αποτέλεσμα -εφόσον ο ακροδεξιός συνασπισμός συγκεντρώσει ποσοστό στο 44%- θα κρίνει το εάν θα μπορεί να κυβερνήσει χωρίς προβλήματα όσον αφορά την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη Βουλή και τη Γερουσία.

«Η Μελόνι προσπάθησε να περάσει ένα πιο “ήρεμο” προφίλ τον τελευταίο χρόνο, ώστε να προσεγγίσει το ευρύτερο γκρουπ των συντηρητικών ψηφοφόρων της Ιταλίας, ευθυγραμμίζοντας εαυτόν με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αρκετοί πολιτικοί, ψηφοφόροι και φορείς της Αριστεράς στην Ιταλία βλέπουν το κόμμα της Μελόνι ως απόγονους των φασιστών του Μουσολίνι. Οι Αδελφοί της Ιταλίας έχουν ρίζες στο MSI, κόμμα που δημιουργήθηκε από φασίστες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σκληρές θέσεις του στο μεταναστευτικό, η στάση στο ζήτημα των αμβλώσεων και ο γενικός ευρω-σκεπτικισμός που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος της Μελόνι, ενισχύουν αυτές τις κατηγορίες», τονίζει το δημοσίευμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter