Politico: Ο Λευκός Οίκος αναρωτιέται αν οι μέρες του Νετανιάχου είναι μετρημένες – Η Ουάσινγκτον το διαψεύδει

Politico: Ο Λευκός Οίκος αναρωτιέται αν οι μέρες του Νετανιάχου είναι μετρημένες – Η Ουάσινγκτον το διαψεύδει

«Ο Τζο Μπάιντεν και κορυφαίοι σύμβουλοι έχουν συζητήσει την πιθανότητα ότι οι πολιτικές ημέρες του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι μετρημένες – και ο πρόεδρος μετέφερε αυτό το συναίσθημα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε πρόσφατη συνομιλία» αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico με αφορμή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμπληρώνει:

«Το θέμα της σύντομης πολιτικής ζωής του Νετανιάχου έχει τεθεί σε πρόσφατες συναντήσεις του Λευκού Οίκου στις οποίες συμμετείχε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Σε αυτές περιλαμβάνονται συζητήσεις που έγιναν μετά το ταξίδι του Μπάιντεν στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Νετανιάχου.»

Όπως ήταν λογικό μετά από μια τέτοια ανάρτηση η Ουάσιγκτον το διέψευσε την Τετάρτη το βράδυ (1/22/23).

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αντριέν Γουάτσον έκανε λόγο για «ψευδή περιγραφή». «Αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί από τον πρόεδρο και δεν συζητείται. Η εστίασή μας είναι στην άμεση κρίση», ανέφερε.

Οι εκτιμήσεις τον θέλουν να παραμείνει στην εξουσία μερικούς μήνες, ή τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πρώιμη φάση της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πηγές του Politico αναφέρουν επίσης ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να εξετάζουν ένα πιθανό σενάριο για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Νετανιάχου, γι’ αυτό και η αμερικανική κυβέρνηση έχει συνομιλίες με άλλα κορυφαία στελέχη του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ, ο οποίος εντάχθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και του πρώην πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν έφτασε στο σημείο να προτείνει στον Νετανιάχου να σκεφτεί τα μαθήματα που θα μοιραζόταν με τον ενδεχόμενο διάδοχό του.

«Ένας νυν και ένας πρώην Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο Νετανιάχου έχει περιορισμένο χρόνο στη θέση του. Ο νυν αξιωματούχος δήλωσε ότι η προσδοκία στο εσωτερικό ήταν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα διαρκέσει πιθανότατα λίγους μήνες ή τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πρώιμη φάση των μαχών της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αν και οι τέσσερις αξιωματούχοι σημείωσαν το απόλυτο απρόβλεπτο της ισραηλινής πολιτικής», αναφέρει η ιστοσελίδα Politico.

Ένα άλλο σημείο του δημοσιεύματος που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ φοβάται πως ο Νετανιάχου μπορεί να βλέπει το πολιτικό του μέλλον συνδεδεμένο με τον πόλεμο, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του και να μπει στον πειρασμό να κλιμακώσει τα πράγματα κάποια στιγμή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter