Politico: Οι προβλέψεις για τα «καυτά» μέτωπα της Ε.Ε το 2020

Politico: Οι προβλέψεις για τα «καυτά» μέτωπα της Ε.Ε το 2020

Οι συντάκτες του αμερικανικού Politico έκαναν τις προβλέψεις τους για τα επτά σημεία τα οποία θα απασχολήσουν τις Βρυξέλλες εντός του 2020. Οι φόβοι για το ξέσπασμα νέας οικονομικής κρίσης, η κλιματική αλλαγή και το παράδειγμα της Κίνας, αποτελούν ορισμένες από τις επικεφαλίδες των προβλέψεων της γνωστής ιστοσελίδας.

Συγκεντρώνοντας σε επτά σημεία τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ε.Ε εντός του 2020, το Politico ξεκινά τις προβλέψεις του με την αλλαγή πολιτικής για την υπεράσπιση των «κεκτημένων» της Ένωσης μέσω του προστατευτισμού, που θα προβλέπει βέτο σε εξαγορές από την Κίνα και αποκλεισμός των εταιρειών από την Ασία σε δημόσιες συμβάσεις. Συν τοις άλλοις, σημειώνεται ότι αναμένονται συγχωνεύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ο φόβος που επικρατεί στις τάξεις των παγκοσμίου φήμης οικονομολόγων, σχετικά με το ξέσπασμα μίας νέας οικονομικής κρίσης, η οποία ωστόσο δεν θα μοιάζει με την προηγούμενη. Κρίνοντας από τις εξελίξεις στο μέτωπο Κίνας – ΗΠΑ, παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε μεταξύ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ, οι συντάκτες του Politico «βλέπουν» ότι τα πράγματα παραμένουν εύθραυστα και μία λάθος κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πογκρόμ δυσάρεστων εξελίξεων.

Από τη λίστα του Politico δεν λείπει και το θέμα του Brexit και κυρίως οι συζητήσεις ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εμπορικές σχέσεις που θα τηρηθούν έπειτα από την οριστικοποίηση του διαζυγίου των Βρετανών με την Ένωση. Κύριο σημείο «τριβής» αναμένεται να είναι η στάση του Μπόρις Τζόνσον, που πιέζει για να αποφύγει τους κανόνες που θα θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών η πλευρά της Ε.Ε

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά για την κλιματική αλλαγή, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα θα φτάσει σε σημεία – ρεκόρ εντός του νέου έτους, δίχως να υπάρχουν ενδείξεις για έλεγχο της κατάστασης. Έπειτα, τονίζεται ότι το 2020, η Ε.Ε θα σταματήσει να είναι επιφυλακτική απέναντι στις νέες τεχνολογίες, ανοίγοντας τους ορίζοντές της προς την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στις υπόλοιπες τεχνολογίες του μέλλοντος.

Τέλος, το Politico σημειώνει ότι η Ένωση δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράν. Τα μαζικά ασφαλιστικά συστήματα και οι επιχορηγήσεις που κράτησαν το Ιράν ενωμένο, αναμένεται ότι θα διαλυθούν, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις αναμένονται μεγαλύτερες. Επιπρόσθετα, ένα από τα «αγκάθια» αναμένεται να είναι οι σχέσεις με τη Βαρσοβία, καθώς το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας θέλει να εισάγει μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική της Ε.Ε.

Το κυβερνών κόμμα της χώρας ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές, έχοντας μέχρι στιγμής το προβάδισμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Εάν ηττηθεί, τότε η Πολωνία θα αντιμετωπίσει πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με το Politico.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter