Politico: Πέντε «πρωτότυπες» ιδέες για τον Μαργαρίτη Σχοινά και το νέο του χαρτοφυλάκιο

Politico: Πέντε «πρωτότυπες» ιδέες για τον Μαργαρίτη Σχοινά και το νέο του χαρτοφυλάκιο

Πέντε προτάσεις για το τι πρέπει να κάνει ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για να αποδείξει πως το χαρτοφυλάκιο που του έδωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής δεν είναι κάτι ασήμαντο και πως ο ίδιος δεν είναι μόνο επικεφαλής της μετανάστευσης, αναλύει με ένα ειρωνικό άρθρο του το Politico.

Η επιλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τον ονομάσει «αντιπρόεδρο για την προστασία του ευρωπαϊκού μας τρόπου ζωής», οδήγησε σε οργή και κατηγορίες ότι έχει εμπλακεί σε λαϊκιστική ρητορική. Μέχρι και η Μαρίν Λεπέν χαιρέτησε τον τίτλο του Μαργαρίτη Σχοινά ως «ιδεολογική νίκη», επισημαίνει το άρθρο του Politico.

Ο αρθρογράφος του κειμένου λοιπόν, προτείνει πέντε «πρωτότυπες» ιδέες που πρέπει να πάρει ο κ. Σχοινάς και για να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο επικεφαλής της μετανάστευσης, καλυμμένης με το “καπέλο” του λαϊκισμού.

1. Υποχρεωτικές σιέστες

Ποιος νοιάζεται για την παραγωγικότητα όταν κοιμάται; Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη θα εξασφαλίσει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα ξεκουράζονται κάθε απόγευμα, πιθανώς μετά από ένα ωραίο γεύμα. Το υποχρεωτικό καθεστώς, το οποίο ισχύει ήδη κατά τον Αύγουστο, θα ενισχυθεί από ένα νέο Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την… Οκνηρία.

2. Δωρεάν μαθήματα σχετικά με το μίσος Brexit

Όλοι οι Ευρωπαίοι θέλουν ένα καλό Brexit. Αλλά δεν αξιοποιείται η γκρίνια για το θέμα. Ό, τι και αν σας ενοχλεί σχετικά με την στάση που τηρείται στο θέμα θα μπορείτε πλέον να το εκφράσετε ελεύθερα.

3. Υποχρεωτικό τυρί

Υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες θα φέρουν… τυρί. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί φόρο τιμής για το τυρί, θα εξοικονομούσε χρόνο, καθώς ένας Ισπανός θα μπορούσε γρήγορα να αναγνωριστεί από τη μυρωδιά του μαντσεγκό ή ένας Γάλλος με την καμεβέρη του, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Ευρώπη χρειάζεται να σταματήσει και να αναπνεύσει, να μην σταματήσει και να ανακαλύψει το κάμαμπερ, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η Ευρώπη χρειάζεται να σταματήσει και να αναπνεύσει, και όχι να σταματήσει και να ψάξει

4. Κατηγορήστε τις Βρυξέλλες

Αν και είναι δύσκολο να το εγκρίνει το Σώμα των Επιτρόπων, υπάρχει κάτι περισσότερο ευρωπαϊκό από το να καταρρέουν οι Βρυξέλλες; Μια νέα 24ωρη ανοικτή τηλεφωνική γραμμή θα επέτρεπε στους πολίτες να φωνάζουν σε αξιωματούχους της ΕΕ σχετικά με οποιοδήποτε θέμα – εάν έχουν σκοντάψει,  έχουν κόψει το δάχτυλό τους ή αν ξέχασαν την ομπρέλα τους.

5. Διασκεδάστε με την Αμερική

Έχουμε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, υψηλότερα διατροφικά πρότυπα και λιγότερη βία από ό, τι οι διατλαντικοί μας ξάδελφοι. Ας τους το υπενθυμίσουμε αυτό χάρη σε μια εκστρατεία που θα οργανωθεί από την ΕΕ στον τομέα του κυβερνοχώρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter