Politico: Το επόμενο κύμα κορονοϊού στην Ευρώπη – Τα νέα «hot spots» του ιού

Politico: Το επόμενο κύμα κορονοϊού στην Ευρώπη – Τα νέα «hot spots» του ιού

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πυροδοτώντας ανησυχία στους ειδικούς που τονίζουν πως είναι σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Σε δημοσίευμά του το Politico αναφέρει ότι οι ηγεσίες των κρατών αρχίζουν να επαναφέρουν μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, παρόλο που είχαν αρθεί τους προηγούμενους μήνες.

Μάλιστα, δημιούργησε έναν επιδημιολογικό χάρτη που φαίνεται η εμβολιαστικής κάλυψη του πληθυσμού και τα κρούσματα ανά τα κράτη.

Όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη, χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων κορονοϊού, θανάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, βελτίωση χρειάζονται χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστρία που συγκαταλέγονται στην ομάδα των κρατών που πέτυχαν εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 65%-75% ενώ τα κράτη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, σύμφωνα με το Politico, είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Όπως επισημαίνει στο Politico ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Χάγιο Ζέεμπ, πρόκειται για «επιδημία των ανεμβολίαστων».

Πηγή: Politico

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter