Politico: «Το νέο αφήγημα της Εύας Καϊλή και οι αναφορές περί συνωμοσιών και Pegasus»

Politico: «Το νέο αφήγημα της Εύας Καϊλή και οι αναφορές περί συνωμοσιών και Pegasus»

Το Politico σχολίασε εκτενώς τις απανωτές παρουσίες της Εύας Καϊλή στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, μιλώντας για απόπειρα «ανασχεδιασμού του αφηγήματός της», βάσει των όσων η ίδια ισχυρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες περί «συνωμοσίας».

Συγκεντρώνοντας τα βασικά σημεία των συνεντεύξεων της έκπτωτης αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, όπου δήλωσε άγνοια για τις κατηγορίες περί χρηματισμού από το Κατάρ, αλλά και θύμα του κακόβουλου λογισμικού Pegasus.

«Το… tour της Εύας Καϊλή στα ΜΜΕ εγείρει ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Qatargate στους προσεχείς μήνες. Η Καϊλή και οι υπόλοιποι ύποπτοι θα καθίσουν στο εδώλιο, με τις αρχές να έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους. Αλλά μέχρι τότε, τα πρόσωπα που έχουν κριθεί ως ύποπτα για την εμπλοκή τους, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να προωθήσουν το δικό τους αφήγημα», τονίζει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, το Politico επισημαίνει τα εξής:

«Έπειτα από μήνες σιωπής, το όνομα της Εύας Καϊλή, του πιο διάσημου προσώπου που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο.

Η ελληνίδα πολιτικός υπογράμμιζε την αθωότητά της στις τρεις συνεντεύξεις που παραχώρησε στα διεθνή ΜΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν έλαβε οποιοδήποτε ποσό από τις φερόμενες μίζες που χώρες όπως το Κατάρ και το Μαρόκο χρησιμοποίησαν για να χειραγωγήσουν τον μηχανισμό των Βρυξελλών.

Η Καϊλή είχε να διηγηθεί ένα story πιο σκοτεινό και από το Qatargate, περί πολιτικών κινήτρων πίσω από την προφυλάκισή της. Ανέφερε ότι η ενασχόλησή της με τη χρήση του κακόβολου λογισμικού Pegasus την έβαλε στο στόχαστρο.

Και ενώ η ελληνίδα πολιτικός στρέφει πλέον τις ευθύνες στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της βελγικής εισαγγελίας επικρατεί σιωπή, με εκπρόσωπο να δηλώνει τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να δοθεί απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύει η Καϊλή. “Κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τη μυστικότητα των ερευνών και θα δημιουργούσε εικασίες”, σημείωσε.

Εκτός από τη συνέντευξη στον ιταλικό Τύπο, η Καϊλή μίλησε σε ισπανικά και γαλλικά ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στη δική της θεωρία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η νομική ομάδα της έχει αποδείξεις για παράνομη παρακολούθηση της επιτροπής PEGA, τονίζοντας ότι οι αρχές κατόρθωσαν να βρουν συγκεκριμένες συνομιλίες μεταξύ εκείνης και άλλων πολιτικών.

“Το γεγονός πως οι αρχές παρακολουθούσαν εκλεγμένα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να εγείρει ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό ξεφεύγει του προσωπικού. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον θεσμό της Ευρωβουλής και τα ίδια τα μέλη του”, σημείωσε στην El Mundo η Καϊλή.

Δεν με κατασκόπευαν με το Pegasus, αλλά για τo Pegasus. Πιστεύουμε ότι το Μαρόκο, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο κατασκόπευαν την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε στην El Mundo.

“Καμία χώρα δεν μου προσέφερε χρήματα και ουδέποτε δωροδοκήθηκα. Οι συνήγοροι υπεράσπισής μου και εγώ θεωρούμε ότι η σύλληψή μου αποτέλεσε μία αστυνομική επιχείρηση βασισμένη σε εσφαλμένα στοιχεία”.

“Η Καϊλή είπε στον δημοσιογράφο της Mundo να μη δημοσιεύσει τη συνέντευξη πριν δώσει εκείνη την τελική έγκριση. Ωστόσο η συμφωνία δεν τηρήθηκε”, σημείωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

“Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την PEGA”, απάντησε η ολλανδή ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής, Σόφι Ιν’τ Βελντ. Όλες μας οι ενέργειες είναι φανερές και τα κινητά μας τηλέφωνα ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν βγάζει νόημα…”.

Η απόφαση της Καϊλή να αναφερθεί στην περίοδο όπου βρισκόταν στην PEGA κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ενώ οι έρευνες της Επιτροπής βρίσκονταν σε εξέλιξη, το 2022 η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη του δικού της σκανδάλου παρακολουθήσεων, που ξέσπασε μετά την παρακολούθηση του αρχηγού του κόμματος της Καϊλή.

Ωστόσο η αντίδραση της Καϊλή θορύβησε αρκετούς, καθώς τότε δήλωνε δημοσίως ότι πρόκειται για μία κοινή πρακτική και συμβαίνει στην Ευρώπη, αντηχώντας τη βασική γραμμή της συντηρητικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, σε αντίθεση με εκείνες του κόμματός της. Παράλληλα, προέτρεπε την PEGA να μην επισκεφθεί την Ελλάδα.

Το… tour της Εύας Καϊλή στα ΜΜΕ εγείρει ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Qatargate στους προσεχείς μήνες. Η Καϊλή και οι υπόλοιποι ύποπτοι θα καθίσουν στο εδώλιο, με τις αρχές να έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους. Αλλά μέχρι τότε, τα πρόσωπα που έχουν κριθεί ως ύποπτα για την εμπλοκή τους, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να προωθήσουν το δικό τους αφήγημα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter