Πολιτικές «απατεωνιές» από τον Άδωνη και το «Πρώτο Θέμα»

Πολιτικές «απατεωνιές» από τον Άδωνη και το «Πρώτο Θέμα»

Μας είχαν μάθει σε fake news αλλά τώρα τα ψέματα αναβαθμίστηκαν αφού επικαλούνται ανύπαρκτες έρευνες για να «επιβεβαιώσουν» τις πολιτικές «απατεωνιές» τους με στόχο τη χειραγώγηση της Κοινής Γνώμης.

Αυτή τη φορά ο πρώην ΛΑΟΣ, νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, ακροδεξιός, Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να στηρίξει το αφήγημα περί νίκης του κόμματός του, επί του προκειμένου της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενος ανύπαρκτη έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου.

Έτσι αναδημοσιεύει ψεύδη του Πρώτου Θέματος περί «έρευνας του ευρωκοινοβουλίου» για τις επόμενες εκλογές. Την αναδημοσιεύει μάλιστα με το σχόλιο:

«Αυτοδυναμία ΝΔ με μεγάλη διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» έρευνα του ευρωκοινοβουλίου».

Ψάχνοντας τη είδηση στο Πρώτο Θέμα βρίσκουμε ως κείμενο:

«Έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για τις ευρωεκλογές καταγράφει ενδιαφέρουσες, έως συγκλονιστικές τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου.

(…)

Το άκρως ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου βλέπει πολύ ψηλά τη ΝΔ, εντός του στόχου της αυτοδυναμίας και συγκεκριμένα στο 39,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ μακριά, στο 25%, ενώ η βασική πρόβλεψη λέει για πεντακομματική βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να διατηρούν ισχυρές ελπίδες υπέρβασης του ορίου 3%.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία έρευνα. Στην αντίστοιχη έκθεσή του απλά ανά χώρα αναδημοσιεύει το μέσο όρο από εθνικά γκάλοπ συγκεκριμένων εταιρειών ως ενημέρωση και μόνον, χωρίς να παίρνει καμία απολύτως θέση επί της εγκυρότητας αυτών των γκάλοπ… 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των εταιρειών:

Marc (21/1/2019) για το Πρώτο Θέμα

Opinion Poll (16/1/2019) (Βαρόμετρο της εταιρείας)

Pulse RC (20/12/2018) για τον ΣΚΑΪ

Όσον αφορά τον δικό μας επίλογο, ας θυμηθούμε πότε τα γκάλοπ είχαν πέσει μέσα…

Οπωσδήποτε πάντως δεν πρόκειται για δημοσκοπική έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου!

Μπορείτε επίσης να δείτε και το επίσημο έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου σε μορφή pdf που βέβαια δεν αποτελεί δημοσκόπηση!

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/02/01/5c5420d2825e632baa4396c5.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter