Πολιτικές ευθύνες ψάχνει η ΝΔ για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Πολιτικές ευθύνες ψάχνει η ΝΔ για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Με προφανή στόχο να αναδείξει πολιτικές ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό, η ΝΔ κατέθεσε νωρίτερα επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Κουρουμπλή, στην οποία γίνεται λόγος για «εγκληματική ολιγωρία» στην αντιμετώπιση της.

Ενδεικτικό είναι πως την ερώτηση υπογράφουν ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι Τομεάρχες Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και οι βουλευτές κυρία Άννα Ασημακοπούλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,. Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Κατσαφάδος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργία Μαρτίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Αθανάσιος Μπούρας, Κατερίνα Παπακώστα και Γιάννης Τραγάκης.

Καταλήγοντας το σκεπτικό της ερώτησής τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν τον Υπουργό ενώπιον των ευθυνών του τονίζοντας: «Επειδή η εγκληματική ολιγωρία, η έλλειψη συντονισμού και η παντελής άγνοια της διαδικασίας διαχείρισης εκ μέρους σας ως Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της κρίσης στην βύθιση του δεξαμενόπλοιου “ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ” οδήγησε δυστυχώς σε μία τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή, ερωτάσθε:

1. Ποια είναι τα αίτια του ναυαγίου;

2. Το δεξαμενόπλοιο ήταν αξιόπλoο ή είχε πράγματι ρήγμα;

3. Πότε είχε ελεγχθεί το αξιόπλoο του από το Υπουργείο Ναυτιλίας;

4. Σε ποιο χρόνο άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας;

5. Ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ενεργοποίησή του;

6. Πότε ενημερώθηκαν για το ναυάγιο;

7. Πότε ανταποκρίθηκαν για την διαχείριση της κρίσης;

8. Ήταν επαρκή τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους;

9. Πότε ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές;

10. Γιατί επεκτάθηκε η ρύπανση;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter