Πολιτική εξαπάτηση πίσω από μια γραβάτα

Πολιτική εξαπάτηση πίσω από μια γραβάτα

Οκ. Μητσοτάκης, καταρρίπτοντας όλες τις θεωρίες, μας ενημέρωσε πως στη μεσαία τάξη εντάσσονται άνθρωποι εργατικοί, που δεν διαμαρτύρονται, αγαπάνε τη χώρα και φοράνε γραβάτα. Τι κρύβεται πίσω από τη γραβάτα;

Πορεύτηκαν επί τρία τουλάχιστον χρόνια, με τη στήριξη των ΜΜΕ, έχοντας ως κύριο στοιχείο της πολιτικής τους τη διακίνηση fake news. Δίχασαν την ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν ένα τυφλό αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Διέγραψαν την ουσία της πολιτικής. Χρησιμοποίησαν αρνητικά ακόμη και το ότι «ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα».

Προεκλογικά αποθέωσαν την πολιτική εξαπάτηση. Στο Ελληνικό θα έμπαιναν μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα, το προσφυγικό θα το έλυναν από την επομένη που θα αναλάμβαναν, ο κ. Μητσοτάκης θα καταργούσε τους φόρους έναν προς έναν, η μεσαία τάξη θα ανάσαινε, οι επενδυτές θα συνέρρεαν μαζικά στην «αυλή» του Αδωνη και του Χατζηδάκη, η συμφωνία των Πρεσπών θα καταργούνταν, η ανάπτυξη θα έφτανε ξαφνικά…

Αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση έπρεπε να ικανοποιήσει τις fake δεσμεύσεις που έσπειρε στην κοινωνία, κρύβοντας την εξαπάτηση. Επρεπε να εξυπηρετήσει και συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα. Κι έτσι οι δεσμεύσεις μετατράπηκαν σε εφιάλτη.

Για να βρει διέξοδο από όλα τα παραπάνω, αλλά και για να δικαιολογήσει την τυφλή αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική και τις ιδεοληψίες που η ίδια δημιούργησε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε τη «λύση». Ξήλωμα των μέτρων και των νόμων που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν ήταν αναγκαία και είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την οικονομία. Διαγραφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνική μνήμη. Επιβολή της πολιτικής Μητσοτάκη ως μόνης «κανονικότητας». Το είπε κι ο Βορίδης: «Να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι μόνο γι’ αυτά που κάνει, αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει». Και άρχισαν τα σφυριά συντεταγμένα να χτυπούν…

Στην οικονομία ακύρωσαν τα «ψίχουλα» της 13ης σύνταξης και του κοινωνικού μερίσματος, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και της

προκαταβολής φόρου. Ανέστειλαν το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου και των επιχειρήσεων στην παραμεθόριο. Εκοψαν επιδόματα σε ευάλωτες ομάδες, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους ανθρώπους τεμπέληδες». Ακύρωσαν προγράμματα εργασίας χιλιάδων νέων επιστημόνων αντικαθιστώντας τα με ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα επιστροφής 500 ατόμων.

Στα εθνικά ζητήματα εγκατέλειψαν την πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας μια θέση αδράνειας, που συνεπακόλουθα έφερε την ένταση των προκλήσεων από την Τουρκία, ενώ δεν διεκδίκησαν τις κυρώσεις που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο προσφυγικό κατήργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεκάδες υπηρεσίες. Αποψίλωσαν από προσωπικό τις δομές ασύλου, υποδοχής και φιλοξενίας, δημιουργώντας μια μη ελεγχόμενη κατάσταση με κόστος και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους πρόσφυγες. Ακύρωσαν ακόμη και την απόδοση ΑΜΚΑ με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Διαμηνύουν καθημερινά ότι «τα σύνορα στον Εβρο θέλουν καλύτερη φύλαξη», αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα της δήλωσης αυτής για τη χώρα.

Προέβαλαν το δόγμα «νόμος και τάξη», προκαλώντας αντ’ αυτού ανασφάλεια, βία, αταξία και παράβαση των νόμων. Πάγωσαν διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία και την υγεία, ανοίγοντας την πόρτα σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ έχουν βγάλει στο σφυρί τις δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα με αυτή την καταστροφική πολιτική, ίδρυσαν και το «επιτελικό κράτος» για να βολέψουν εκατοντάδες «γαλάζια παιδιά», ημέτερους και κομματάρχες τύπου Πατέρα. Πράγματι σε αυτό τον τομέα υπήρξαν «σαν έτοιμοι από καιρό», γιατί φαίνεται πως κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Τα ρουσφέτια νομιμοποιούνται άλλωστε με το περιτύλιγμα της αριστείας – με fake πτυχία.

Κι έρχεται η στιγμή που η μεσαία τάξη αντιλαμβάνεται την εξαπάτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, αν η πραγματικότητα τον διαψεύδει, απλώς την αλλάζει. Σαν τον νόμο για τα πτυχία του διοικητή της ΕΥΠ, έτσι αλλάζει και τον ορισμό της μεσαίας τάξης, φορώντας της γραβάτα. Μια γραβάτα-θηλιά στον λαιμό της πραγματικής μεσαίας τάξης.

Η Νατάσα Γκαρά είναι βουλευτής Εβρου ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter