Πολιτική Γραμματεία: Μετατέθηκε για το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης

Την αναβολή, για μία εβδομάδα, της προγραμματισμένης για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε η σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι έτοιμο το κείμενο για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της όποιας αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος στη λογική ότι «μπαίνουμε σε μία εσωστρέφεια κι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν». Γι αυτό συμφωνήθηκε απ όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:00 θα συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ενώ η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή.

Βασικό πάντως θέμα συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης ήταν τα ΜΜΕ του κόμματος και η προσπάθεια ανασυγκρότησής τους. Επ’ αυτού οι αποφάσεις θα πρέπει να θεωρούνται ειλημμένες στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.