«Πολιτική θεωρία – Μια εισαγωγή»: Μια σφαιρική καταγραφή των πολιτικών θεωριών

«Πολιτική θεωρία – Μια εισαγωγή»: Μια σφαιρική καταγραφή των πολιτικών θεωριών

Ο Βρετανός Αντριου Χέιγουντ, πρώην αντιπρύτανης του Croydon College και διευθυντής σπουδών του Orpington College, με εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία θεμάτων πολιτικής επιστήμης και διακυβέρνησης, είναι γνωστός στο ευρύ αναγνωστικό κοινό κυρίως μέσα από τα έργα του «Πολιτικές ιδεολογίες» και «Πολιτική, παγκόσμια πολιτική και πολιτικές ιδεολογίες». 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επίκεντρο η «Πολιτική θεωρία – Μια εισαγωγή», στην πλήρως αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη τέταρτη έκδοσή της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, στόχος του βιβλίου –στο οποίο εξετάζονται μεταξύ άλλων οι έννοιες της ανθρώπινης φύσης, του ατόμου και της κοινωνίας, του έθνους, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας, της ιδιοκτησίας– ήταν να αποτελέσει μια ευσύνοπτη εισαγωγή στην πολιτική θεωρία.

Ο Χέιγουντ έχει ομαδοποιήσει το υλικό του με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε κεφάλαιο να περιλαμβάνει όρους και έννοιες σχετικές μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα παραβάλλεται ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται από σχολές σκέψης και στοχαστές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (από τον Αριστοτέλη και τον Θωμά Ακινάτη έως τον Εντουαρντ Σαΐντ).

Στην αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου παρουσιάζεται μια πληρέστερη περιγραφή σε σχέση με την ασφάλεια, τον πόλεμο και την παγκόσμια τάξη, έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε μη δυτικές και μετα-αποικιακές προσεγγίσεις στην πολιτική θεωρία, ενώ έχει διευρυνθεί η συζήτηση σχετικά με τη φύση και την εξέλιξη της πολιτικής θεωρίας.

Εξαιρετικά χρήσιμο και καλογραμμένο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα των πολιτικών θεωριών.

Πολιτική θεωρία – Μια εισαγωγή

Αντριου Χέιγουντ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Επίκεντρο

ISBN: 978-960-458-902-9

ΣΕΛ.: 504

ΤΙΜΗ: €28,00

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter