Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» και ο Διονύσης Τεμπονέρας

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» και ο Διονύσης Τεμπονέρας

Το «παρών» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την απόφαση των 9 βουλευτών να ανεξαρτητοποιηθούν. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης, θα συμμετείχε κανονικά ωστόσο, υποχρεώσεις θα τον κρατήσουν μακριά από την Αθήνα.

Δείτε επίσης: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποχωρήσεις

Στο επίκεντρο της διαδικασίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα, τίθενται ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, παρότι θα συμμετείχε κανονικά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μία προσωπική υποχρέωση θα τον κρατήσει εκτός της πρωτεύουσας.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις αποχωρήσεις: «Η ιστορία θα κρίνει»

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την απόφαση των 9 βουλευτών να ανεξαρτητοποιηθούν.

«Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter