Πολιτική λουκέτων

Πολιτική λουκέτων

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προπαγανδίζει προκλητικά ότι η πολιτική που εφαρμόζει για την ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων έχει πετύχει απόλυτα.

Ειδικά την περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την πανδημία του κορονοϊού και χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές κυρίως επιχειρήσεις έμειναν κλειστές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι «άριστοι» του Μητσοτάκη διατείνονται ότι τις έσωσαν διά της ψηφιοποίησης.

Μόνο που η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν πείστηκαν να προχωρήσουν σε ψηφιακό μετασχηματισμό. Οπως και στον εμβολιασμό της κοινωνίας, η κυβέρνηση όχι μόνο απέτυχε αλλά διαστρέφει και την πραγματικότητα υποστηρίζοντας το ακριβώς αντίθετο.

Και όταν δεν καταφέρνεις να πείσεις για την ψηφιακή μετάβαση τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε συνθήκες απόλυτης κρίσης, όταν από αυτό εξαρτάται η επιβίωσή τους, τότε είναι σίγουρο ότι η πολιτική που εφαρμόζεις είναι τελείως αποτυχημένη.

Βέβαια η πολιτική της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να βάλουν λουκέτο οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ είναι αποκαλυπτική: το 85% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι χωρίς ψηφιακό αποτύπωμα το 2021 στην Ελλάδα.

Είναι τραγικό ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία και όσο χαμηλότερο το εκπαιδευτικό επίπεδο των επιχειρηματιών τόσο περισσότερο αρνητικοί είναι στην ψηφιακή μετάβαση. Αποδεικνύεται ότι όλα αυτά για τα οποία επαίρονται οι κυβερνώντες είναι φούμαρα.

Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη, καθώς οι ίδιοι «ροκανίζουν» τα πόδια στα οποία στηρίζεται.

Οπως δεν μπορούν να ελέγξουν τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter