Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, από τους οκτώ που έφτασαν στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2016 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, έδωσε πριν από λίγο, ομόφωνα, η δευτεροβάθμια επιτροπή άσυλου.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, σύμφωνα με την οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους 7 συναδέλφους του. Όπως είναι γνωστό και οι 8 αξιωματικοί δεν είναι πλέον κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού από τον περασμένο Μάιο αλλά έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κρατικό χώρο, φρουρούμενοι.

Στο μεταξύ, αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, το συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Οι σύμβουλοι Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έχουν κρίνει ότι είναι συνταγματική η χορήγηση ασύλου και απέρριψαν το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Από την επιτροπή ασύλου αναμένεται σταδιακά να χορηγηθεί άσυλο και στους υπόλοιπους 5 Τούρκους αξιωματικούς. Η χορήγηση ασύλου είναι προϋπόθεση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους Τούρκους αξιωματικούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter